Kuće i vrt

Ugodna jesenja atmosfera: Mirisne svijeće, dašak topline u domu

svijeca-crkva

 

Ima nešto posebno u prirodi koja se mijenja i prije ulaska u jesenje i hladnije dane poprima obličje predivnih boja i mirisa. Osim što su duge šetnje šumama u ovo doba godine najljepše, vrijeme volimo provoditi i u našim domovima ušuškani u cosy, osnodno ugodnu atmosferu.

 

 [ads1]

Dok ste tokom jesenjih dana ušuškani u deku i spremni ste za čitanje omiljene knjige, druženje s prijateljima ili pak gledanje novog filma kojeg već dugo imate na listi, dodatni recept za stvaranje cosy ugođaja definitivno su mirisne svijeće.

Razmišljate li o ugodnim mirisima koji će ispuniti jesenje trenutke u domu, tražite poklon za prijateljicu ili želite ugoditi ukućanima sa malo aromaterapije, mirisne svijeće su pravi izbor.

Iako zapravo ne treba poseban razlog za paljenje mirisnih svijeća, one imaju sposobnost da svakodnevnu aktivnost kod kuće pretvore u trenutak za sebe. Čak i bez osvjetljenja, njihovi mirisi prožimaju prostor, dajući domu vlastiti mirisni potpis.

Naime, paljenje svijeće jedan je od trenutnih načina transformisanja doma jer sa određenim mirisima možete se osjećati opušteno, romantično ili ugodno. Zavisno od raspoloženja koje želite kreirati, svijeće mogu pomoći u stvaranju gotovo svake atmosfere.

 

[ads2]

 

Kombinacije mirisa

Tako ugodni spoj cvjetnog mirisa ruže i čistog, svježeg mirisa morske soli sa treperećim svjetlom svijeće stvara poseban ugođaj u domu i kreira opuštajuću atmosferu nakon užurbanog dana.

Vanilija je jedan od najboljih mirisa za dom jer ima sedativna svojstva koja su izvrsna za opuštanje. Naime, ulje vanilije djeluje relaksirajuće i smirujuće na nervni sistem, pružajući olakšanje od tjeskobe i nemira.

A svijeće koje mirišu na cimet ili bor, ne samo da unose praznično veselje u dom, već ispunjavaju prostorije prekrasnim mirisima, savršenim za toplo i ugodno jesenje okruženje.

 

atvbl.rs