Zanimljivosti

UAZ povećava izvoz automobila u Kinu

UAZ-Patriot-Ki-01

Rusko preduzeće očekuje da prođe proces sertifikacije četiri modela: Patriot, Pikap, Hanter i Kombi, i da poveća prodaju do nekoliko hiljada vozila godišnje.

Uljanovski automobilski zavod (UAZ) uspešno je prošao reviziju proizvodnje od strane kineskog Centra za sertifikaciju kvaliteta. UAZ je inače počeo da prodaje automobile u Kini još prošle godine, ali u malim količinama. Sada rusko preduzeće očekuje da prođe proces sertifikacije četiri modela: Patriot, Pikap, Hanter i Kombi, i da poveća prodaju do nekoliko hiljada vozila godišnje, prenosi RIA Novosti.

Kako se navodi u saopštenju fabrike, u procesu revizije u preduzeću je sprovedena detaljna provera proizvodnih procesa koji garantuju da proizvodi odgovoraju zahtevima kineske sertifikacije. Nije bilo nikakvih primedbi, ali Kinezi su izneli izvesne preporuke što se tiče usavršavanja procesa kontrole kvaliteta proizvoda. Sada je UAZ spreman da dobije odobrenje za tipove vozila, što otvara vrata izvozu automobila u Kinu bez ograničenja u količinama.
Ruska reč

netauto.rs