Aktuelnosti RS

U ponedjeljak svečana sjednica povodom 25 godina rada i postojanja Narodne skupštine Republike Srpske

20161019200033_220407

Banjaluka – Svečana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana u ponedjeljak, 24. oktobra, u 12.00 časova u Banjaluci, nakon čega će u Narodnoj skupštini biti upriličen prijem za zvanice i uručene povelje zaslužnim institucijama i pojedincima.

Predsjedavajući Odbora za obilježavanje 25 godina postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je programom obilježavanja predviđeno i svečano otvaranje izložbe arhivskih dokumenata “25 godina Narodne skupštine” u izložbenom prostoru Narodne skupštine, koju je priredio Arhiv Republike Srpske.
“U Koncertnoj sali Banskog dvora biće održan koncert Simfonijskog orkestra Banjalučke filharmonije, koji je poklon predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika povodom obilježavanja ovog značajnog jubileja”, rekao je Čubrilović, koji je i predsjednik parlamenta Srpske.

On je dodao da će na svečanoj sjednici biti prikazan film “25 godina Narodne skupštine” autora Snježana Lalovića, koji je snimljen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske.

Na današnjoj sjednici Odbora bilo je riječi i o konkursu za osnovne i srednje škole za najbolji literarni rad, koji je raspisao Pedagoški zavod Republike Srpske.

“Na konkurs je pristiglo 1.023 učenička rada, dok je na likovni konkurs stiglo 723 rada, te će prijem za nastavnike i učenike nagrađene na konkursu i uručenje nagrada biti upriličen u novembru”, navodi se u saopštenju iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske ove godine obilježava 25 godina od kada su 24. oktobra 1991. godine poslanici tadašnje Skupštine SRBiH donijeli Odluku o osnivanju Skupštine srpskog naroda u BiH.

srna