Politika RS

U planu povećanje penzija i plata u Republici Srpskoj

komitet snsd

 

10 odsto veće plate u javnom sektoru. Isto toliko veće penzije, od prvog avgusta. Planirano je i 10 odsto više za borce.

Kako do prosječne plate od 600 evra, i to je bila tema izvršnog komiteta najveće stranke u Srpskoj. U paketu sa ukidanjem poreza na osnovne životne namirnice, kažu u SNSD-u, građani će lakše prebroditi rast cijena u cijelom svijetu. U planu je i pomoć za privatni sektor, kako bi plate i tu rasle za 10 odsto.

 

[ads1]

 

 

“Da se do kraja godine za industriju, a to je realni sektor povećaju davanja, pomoć za realni sektor od 40 miliona maraka. I na bazi tog davanja, mi ćemo, da se povećaju za radnike u tom sektoru, plate. Mi takođe tražimo da se za socijalni sektor davanja povećaju za 10 odsto. Kao i za boračku populaciju, na bazi prava koje borci danas imaju. Tražimo da se od 01. 05. povećaju davanja borcima za 10 odsto”, kaže predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Republika Srpska, kažu u SNSD, osim boljeg standarda za građane nema nikakve skrivene namjere. Milorad Dodik demantuje sve priče o planu za secesiju. Jedno su želje, a drugo mogućnosti, keža Dodik. Republika Srpska u ustavnoj BiH, trenutno je jedina mogućnost.

“Pa ako nije 23. onda će biti 28. pa ako nije 28. onda će sigurno za Vidovdan. Donijeti odluku o samostalnosti Republike Srpske. To oni pričaju, to ne pričam ja. Ja samo moram da kažem da to nije istina. Da u našim aktivnostima nijedan datum se nije pominjao niti mi vodimo aktivnosti te vrste”, rekao je Dodik.

Na nivou spekulacija su, kaže Dodik, i tvrdnje predsjednika Crne Gore. U Republici Srpskoj se, kaže, ne šetaju ruski vojnici, niti se govori o bilo kakvim sukobima. Niko, dodaje, nema plan da sukobe iz Ukrajine preseli u BiH.

Izvor: ATV
[ads2]