Aktuelnosti RS

Tribina: Ekološka i pravedna proizvodnja hrane

the-market-3147758_960_720-340x227

 

Hrana je sastavni deo našeg svakodnevnog života. Javne politike Evropske unije i Srbije imaju direktan uticaj na hranu koja stiže do tvog tanjira: odakle dolazi, koliko košta i koliko je društveno pravedna i zdrava. Green European Foundation iz Brisela uz podršku udruženja U mreži i Grupe za analizu i kreiranje javnih politika 4. marta 2019. godine od 17:30 do 19:00 u KC Grad u Savamali organizuje tribinu pod nazivom „Ekološka i pravedna proizvodnja hrane“. Ako želite da učestvujete, popunite ovaj formular: https://goo.gl/forms/f7mvxc7XE7FaVtoH2.

 

[ads1]

 

Razgovaraće se o agroekološkom pravcu kao alternativi konvencionalnoj poljoprivredi, oblicima kao što su community supported agriculture i zadrugama, gradskim baštama, ulozi žena u održivoj poljoprivredi, a sve u svetlu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji i zajedničke poljoprivredne politike EU (CAP EU).

Nakon tribine, organizatori će zajedno sa udruženjem Nova Stara planina poslužiti večeru u okviru programa Delikatesni ponedeljak KC Grad. Večera pod nazivom Ukusi Stare planine sadržaće jela autentična za ovo zaštićeno prirodno područje, i skrenuti pažnju na to da je održiva proizvodnja hrane alternativa štetnim projektima kao što su mini hidroelektrane koje su planirane za gradnju u ovom prirodnom dobru.

 

[ads2]

 

Ovaj događaj je prvi koji će se održati u okviru projekta Pravedna i zdrava hrana (Fair and healthy food). Projekat ima za cilj povezivanje različitih aktera širom Evrope koji rade na redizajnu sistema hrane oko agroekoloških principa.

Konferencija je organizovana od strane Green European Foundation – GEF uz podršku udruženja U mreži i Grupa za analizu i kreiranje javnih politika, uz finansijsku podršku Evropskog parlamenta za Green European Foundation.

energetskiportal.rs