Sport RS

Tri bh. kluba u Srednjoevropskoj ligi

8933F270-B085-40CA-8E46-7F00C86D4FAD

 

Nakon košarke i rukometa, u BiH stiže i regionalna odbojka. Kako smo nedavno i najavili, BiH će imati tri predstavnika naredne sezone u Srednjoevropskoj ligi (MEVZA). Aktuelni prvaci BiH u obje konkurencije, OK Mladost i ŽOK Bimal Jedinstvo, kao i Univerzitetski odbojkaški klub Banjaluka volej potvrdili su učešće u regionalnom takmičenju.

 [ads1]

“Zvanično smo prihvatili učešće i mogu reći da je ovo bilo neophodno, posebno za nas u Bimal Jedinstvu. Činjenica je da smo odavno prevazišli bh. Ligu”, kazao je trener Brčanki Smail Pezerović.

Zadovoljstvo nisu krili ni u Banjaluci. Direktor UOK Banjaluka volej Duško Ovuka smatra da će ovo biti veliki iskorak za njihov klub.

“Ono što znamo jeste da će liga brojati devet ili 10 klubova. Nema sumnje da će naredne sezone biti puna izazova. Očekujemo ozbiljan iskorak odbojke kako u Banjaluci, tako i generalno u BiH. Takođe, mi smo dobili poziv za prijavu za učešće u CEV kupu, koji ćemo najvjerovatnije prihvatiti”, istakao je Ovuka.

Učešćem bh. klubova u MEVZA ligi doći će i do promjena sistema takmičenja u Premijer ligi BiH. Tako će Mladost, Bimal Jedinstvo i Banjaluka volej biti oslobođeni igranja ligaškog dijela takmičenja, te će se u bh. prvenstvo uključiti u završnicu, najvjerovatnije u plej-of za prvaka, a tu odluku mora prvo potvrditi Upravni odbor Odbojkaškog saveza BiH.

 

[ads2]

 

“To će biti puno bolje i za ostale ekipe, da se malo više piše o njima, da dođe do promjene na vrhu tabele kroz ligaški dio. Za nas će biti važno da vidimo gdje smo i koliko možemo biti konkurentni u odnosu na ekipe iz Slovenije, Mađarske, Slovačke…”, naglasio je Pezerović.

 

www.nezavisne.com