Rogatica

Tragedija u Rakitnici kod Rogatice: Krivolovac ubio komšiju misleći da je vepar

mup

Rogatica – Ismet Pašić (60) iz Sarajeva uhapšen je zbog sumnje da je hicem iz lovačke puške usmrtio Nuriju Ćutahiju (60) tokom krivolova u okolini Rogatice, saznaje “Glas Srpske”.

Nesreća se desila u ponedjeljak uveče u lovištu u blizini sela Rakitnica.

– Ćutahija je nedavno došao na odmor iz Austrije gdje radi, u rodno selo Rakitnicu, odakle je i Pašić. Kobne večeri Ćutahija je bio u šetnji šumom. Pašić je bio u krivolovu na divlje svinje. Kada je čuo da u grmlju nešto šušti, pucao je misleći da je tu vepar. Nažalost, pogodio je Ćutahiju u grudi – rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Pašić, kada je začuo Ćutahijine jauke, dotrčao do njega te ga smjestio u svoje vozilo i odvezao u Dom zdravlja u Rogatici.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevu, navodeći inicijale, potvrdili su da je Pašić uhapšen zbog ubistva Ćutahije.

Nisu mogli da potvrde ni da demantuju informacije da se ovdje radi o nesrećnom slučaju tokom krivolova.

– Policiji je iz Doma zdravlja u Rogatici prijavljeno da je u ponedjeljak oko 21.10 časova dovezeno lice N. Ć. s prostrelnom ranom na grudima. Iz bolnice su nam rekli da je to lice nakon ukazane ljekarske pomoći prebačeno u Kantonalnu bolnicu u Goraždu gdje je utvrđeno da je preminulo – rekao je juče na konferenciji za novinare načelnik Sektora kriminalističke policije PU Istočno Sarajevo Nebojša Popović.

Istakao je da je istragom utvrđeno da se s ovim slučajem može povezati I. P. iz Sarajeva koji je i uhapšen.

– Riječ je o licu koje je dovezlo povrijeđenog u Dom zdravlja Rogatica. Osumnjičeni će biti saslušan, a nakon kompletiranja predmeta biće predat nadležnom tužilaštvu uz izvještaj koji će ga teretiti za ubistvo – kazao je Popović ne otkrivajući više detalja.

Nesreće

Tokom lova i krivolova u posljednje vrijeme u BiH su smrtno stradale tri, a ranjene dvije osobe. Elmin Felić iz Bihaća usmrtio je u krivolovu prijatelja Rasima Smajića. Ova tragedija se desila u julu u mjestu Bugara kod Bihaća. Krajem juna na području Zavidovića Pašo Hrkić i njegov sin Eldin pucajući iz lovačke puške usmrtili su efendiju Admira Vukovića i lakše ranili njegovog zeta Mesuda Krajinovića. Sedamnaest dana ranije u lovu je život izgubio Izet Mršo, a teško povrijeđen Elid Mačkić. Na njih je na području planinskog prevoja Korićine između Livna i Glamoča pucao Izet Mačkić.

N.T. -glassrpske.com