Zanimljivosti

Toyota modelom Hilux Invincible 50 obeležava jubilej

Toyota  Hilux Invincible 50Toyota  Hilux Invincible 50Toyota  Hilux Invincible 50
Obeležavajući 50-godišnju dominantnost na globalnom tržištu, specijalni izložbeni model Hilux Invincible 50 predstavljen je na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu.

Legendarni Toyota Hilux, prvi put predstavljen 1968. godine, u Evropi godinu dana kasnije, svetski je favorit, trenutno se prodaje u 180 zemalja širom sveta. Do danas, širom sveta prodato je preko 180 miliona ovog automobila.

Poznat po kvalitetu, trajnosti i pouzdanosti, nezaustavljivi Hilux dokazao je svoju nepobedivost. Ponovo je osvojio Severni pol, islandske vulkane i Antarktik, ali se popeo i na završno postolje Dakar Rally Raida.

[ads1]

Hilux Invincible 50 nalazi se u rastućem „pick up“ segmentu na tržištu vozila dvostruke namene. Reputacijom izdržljivog, trajnog, pouzdanog i nezaustavljivog automobila sa nizom prilagodljivih dodataka, postaje prepoznatljiv kao vozilo specijalne edicije. Automobil je prilagođen širem spektru profesionalnih i zabavnih aktivnosti.

Na spoljašnjim stranama nalaze se mat crne visoke i bočne šipke, crna prednja zaštita i crni luk oko točkova automobila sa jedinstvenim 18-inčnim crnim aluminijumskim naplatcima, opremljenim robusnim All Terrain pneumaticima, kompanije BEGoodrich, koja oprema Toyota Hilux i Land Cruiser Dakar trkačke automobile.

Tovarni prostor ovog Toyotinog modela urađen je od plastike, a u automobilu se nalaze i velika kutija za alat, posebne lestvice na pragovima vrata, tepisi i kožom presvučena ručica parkirne kočnice.

[ads2]

Reflektujući njegovu sposobnost da zadovolji potrebe kupaca pick-upova za korišćenje takvog vozila za poslovne potrebe, slobodno vreme, kao i za obe namene, očekuje se da će prodaja Hiluxa u Evropi premašiti broj od 40.600 vozila u 2017. godini i tako nadmašiti trenutnu rekordnu prodaju od 40.104 iz 2007. godine.

netauto.rs