Aktuelnosti Višegrad

Tasiću nagrada za životno djelo


Novinar BN televizije Radoje Tasić dobitnik je nagrade za životno djelo, saopštio je juče Igor Aleksić u ime 12. Regionalnog festivala TV minijatura “Press vitez” i time objelodanio odluku žirija sa vanrednog zasjedanja za ovu godinu. U obrazloženju odluke je naglašeno da je Radoje Tasić sa BN televizije prepoznatljiv po rukopisu koji nije populistički, već rafiniran i okrenut prema čovjeku i njegovoj sudbini.
„Nagrađujemo ga za decenije posvećene vrhunskom novinarstvu”, stoji dalje u saopštenju žirija.
Ovu prestižnu nagradu dobila je i Svetlana Miljanić, novinar TV Vojvodina i Bojana Andrić iz TV Srbije.
Tasić je dobitnik tri nagrade na Regionalnom festivalu minijatura i to: specijalne nagrade za ljudsku priču „Majko, nisam te nikad vidio“, zatim bronzane medalje u kategoriji dokumentarnog programa za minijaturu „Kad konji tuguju“ i delegirane nagrade Udruženja novinara Srbije za TV reportažu pod naslovom „Rabadžija“.
Snimatelj i montažer Novak Knežić, iz dopisništva BN televizije iz Višegrada dobitnik je prve nagrade na “Pres vitezu” za montažu reportaže Radoja Tasić „Kojom ćemo prtinom, jarane“.
Sve ove nagrađene televizijske minijature su iz serije autorskih reportaža „Zapisi pored puta“ Radoja Tasića i Novaka Knežića.
BN televizija