Zanimljivosti

Srpska premijera novog A8 u Novom Sadu

Audi A8Audi A8
Nakon svetske premijere novog model A8 u Barceloni 11. jula, Srbiji je pripala čast da među prvim zemljama u trajanju od sedam dana, kroz svoje prodajno-servisne objekte promoviše novi model A8.

Na novosadskom sajmu premijerno je izložen novi A8 u produženoj varijanti, sa quattro pogonom koji je standard kod svakog modela, uz ugrađeni benzinski motor 3.0 TFSI od 340 KS i obrtnim momentom od 500 Nm, sa 48V MHEV tehnologijom u Terra Gray metalik boji, jednoj od tri eksluzivne boje napravljene samo za novi A8.

Sam model ima visok nivo standardne opreme i pored mnogih inovacija koje mogu da se vide na ovom automobilu, nemački proizvođač ističe: novi MMI korisnički interface koji je jednostavniji za rukovanje preko dva touchscreen displaya, zadnja svetla u OLED tehnologiji, ekran od 5,7 inča, prednja Matrix LED svetla, sa dva IPad tablet uređaja u full HD tehnologiji, Bang&Olufsen 3D sound napredni zvučni sistem  snage 1920W sa 23 zvučnika, panoramski stakleni krov iz dva segmenta gde prednji može da se otvara, full HD digitalna instrument tabla i još mnogo inovacija koje mogu da se nađu u premijum segmentu.

[ads1]

Novi Audi  A8 predstavlja budućnost luksuzne klase i ovaj vrhunski model ponovo predstavlja primer Audi slogana Vorsprung durch Technik – Napredak kroz Tehniku – novim dizajnerskim izrazom, inovativnim konceptom upravljanja putem touchscreen ekrana i sistemski elektrifikovanom vožnjom. Audi A8 je takođe prvi serijski proizvedeni automobil na svetu koji je od početka razvijen za naprednu autonomnu vožnju.

Dizajn spoljašnjosti definiše stil i nagoveštava novu dizajnersku eru marke. Ova luksuzna limuzina ima snažnu pojavu – bilo da se radi od 5,17 metara dugoj standardnoj varijanti ili varijanti A8 L koja ima 13 cm duže međuosovinsko rastojanje.

Ponuda opreme i materijala veoma je velika, svaki detalj odiše kvalitetom najvišeg nivoa – od perforacija na presvlakama sedišta do električnog otvaranja i zatvaranja ventilacionih otvora.

Unutrašnjost ove luksuzne limuzine namerno koristi svedeni dizajn, unutrašnja arhitektura je čista i sa strogo horizontalnom orjentacijom.

[ads2]

Marka Audi poznata je u svetu po sportskoj privlačnosti, lakim konstrukcijama i quattro permanentnom pogonu na svim točkovima – a dizajn novog A8 odražava ove vrednosti.

Automobili mogu da poruče preko ovlašćene Audi prodajno servisne mreže, od novembra po početnoj ceni od 92.900 evra za verziju sa motorom 3.0 TDI od 286 KS.

netauto.rs