RegionSrbija

Srbi na Kosovu i Metohiji nastavljaju mirne proteste

130345
Srbi na Kosovu i Metohiji nastavljaju mirne proteste, a okupiće se u više mjesta i sjeverno i južno od Ibra.

Ministar administracije lokalne samouprave u ostavci Ivan Todosijević rekao je za RTS da su apelovali na komesara Јohanesa Hana da EU urazumi Prištinu.

Todosijević je rekao da su poslanici Srpske liste imali prilike da razgovaraju sa komesarom Јohanesom Hanom i da mu prenesu da će, ukoliko Priština ne ukine takse od 100 odsto, doći do humanitarne katastrofe.

 

[ads1]

 

Todosijević je naveo da su apelovali na Evropsku uniju da urazumi Prištinu.

Prema njegovim riječima, dok je Han razgovarao sa predstavnicima Srpske liste, Haradinaj je držao konfarenciju za medije, na kojoj je poručio da neće ukinuti takse i najavio formiranje vojske Kosova za sredinu decembra.

“Plašim se da će provokacije biti svakodnevne”, istakao je Todosijević.

Na pitanje da li će poslušati poruku predsjednika Aleksandra Vučića da ostanu mirni, ministar u ostavci kaže da će Srbi sa Kosmeta poslušati njegove savjete.

 

[ads2]

 

“Za danas je najavljen veliki sabor u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu. Mi oružja nemamo, imamo volju da ostanemo na ovim prostorima”, istakao je Todosijević.

Podršku Srbima sa Kosova i Metohije pružiće i košarkaši “Patrizana” koji će odigrati utakmicu sa Košarkaškim klubom “Trepča” iz Kosovske Mitrovice.

rts