Košarka

SOKOLAC DOČEKUJE VARDU

kk-varda-he-visegrad-turnir

Ove godine Prva liga Republike Srpske okuplja dvanaest ekipa. Među njima je i sokolački prvoligaš KK „Sokolac“. Nakon pripremnih utakmica u kojima su naši košarkaši slavili protiv svojih protivnika, u utakmici prvog kola Prve lige Republike Srpske KK „Sokolac“ je na gostovanju u Zvorniku slavio protiv ekipe OKK „Princip“, koja je novajlija u ovom takmičenju.

Kako kaže jedan od igrača „Sokoca“, Miljan Pajić, pokušaće da ponove prošlogodišnji uspjeh.va

– Prvo kolo je iza nas u kojem smo gostovali u Zvorniku. Prije početka sezone odigrali smo uspješno par prijateljskih utakmica, koje su bile vid pripreme. Iako nismo poznavali ekipu OKK „Princip“, slavili smo sa devet poena razlike. U narednom kolu smo domaćini ekipi KK “Varda HE” iz Višegrada. To je veoma dobra ekipa koja je dovela nova pojačanja. Nama ne fali želje i volje da u ovoj utakmici damo sve od sebe i da pobijedimo na domaćem terenu – istakao je Pajić.

[ads1]

POČINjE „MINI LIGA“ ZA PIONIRE I KADETE

Nova prvenstvena sezona počela je i za mlađe selekcije. Pajić, koji je ujedno trener, kazao je da je zadovoljan radom sa omladincima.

– Takmičimo se u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji na prostoru Sarajevsko-romanijske regije. Pored nas tu su i timovi iz Rogatice, Čajniča, Višegrada, Foče, Pala i Istočnog Sarajeva. Za sada, imamo skor od tri pobjede i tri poraza sa svim selekcijama, što je zadovoljavajuće. Za ovaj uzrast počinje novo takmičenje, odnosno „Mini liga“, čiji je pokrovitelj Grad Istočno Sarajevo i gradonačelnik Nenad Vuković. Pohvalio bih ovu ideju jer će sigurno pomoći u razvoju košarke od najranijih uzrasta, od 2005. godišta i mlađih rekao je Pajić.

Sezonske karte su već u prodaji. Kupovinom istih možete pomoći našem prvoligašu, jer, kako kažu u KK „Sokolac“, biće potrebno dosta finansijskih sredstava kako bi se obezbijedio odlazak na sve utakmice. Iz uprave kluba zahvaljuju na donaciji koju im je uručila firma „Špic petrol“ i Javno komunalno preduzeće „Sokolac“.

[ads2]

Utakmica drugog kola Prve lige Republike Srpske za košarkaše igra se u nedjelju, 29. oktobra, sa početkomu u 19 časova, u Sportskoj dvorani u Sokocu. Iz kluba pozivaju sve navijače i ljubitelje košarke da dođu i podrže naše momke.

OPŠTINA SOKOLAC