Zanimljivosti

Škoda objavila detalje modela Karoq

Škoda KaroqŠkoda Karoq

Neposredno pred njegovu svetsku premijeru češki proizvođač automobila omogućio je prvi uvid u svoj novi kompaktni SUV Karoq. Jasno su prepoznatljivi novi emocionalni i dinamični stilski elementi SUV-vozila marke Škoda. Škoda Karoq poseduje markantan karakter i kristalne elemente koji demonstriraju kako snagu i robusnost tako i eleganciju. Veće dimenzije značajno povećavaju udobnost u vožnji za putnike i poboljšavaju kapacitet utovara.

Emocionalni i dinamični dizajn novog modela Škoda Karoq s brojnim kristalnim elementima u potpunosti je u znaku novih stilskih elemenata SUV-vozila marke Škoda. Prednji deo vozila očarava markantnim trodimenzionalnim dizajnom. Rešetka hladnjaka uokvirena hromiranom jasnom sastoji se od uspravih dvostrukih lamela tako da oblikuje trapezni profil tipičan za SUV modele marke Škoda.

Dizajn glavnih svetala inspirisan je tradicionalnom češkom veštinom ručne izrade stakla. Kristalno brušena LED glavna svetla i “trepavice” s osam zraka, sliku vozila čine jedinstvenom. Na poklopcu motora blista veliki logotip Škoda.

LED tehnologija koristi se i kod zadnjih svetala, stop svetala i svetala za maglu. Koncept dizajna ističe ravna zadnja svetla klinastog oblika, čiji je spoljašnji segment integrisan u bočni okvir, dok je unutrašnji segment integrisan u poklopac prtljažnika. Zadnja svetla dizajnirana su u obliku slova C koji je tipičan za marku Škoda.

Kompaktni SUV dugačak je 4.382 milimetra, širok 1.841 milimetar i visok 1.605 milimetara. Dugo međuosovinsko rastojanje od 2.638 milimetara (2.630 milimetara kod verzije s pogonom na sve točkove) modelu Škoda Karoq obezbeđuje udobno ležanje na putu, a istovremeno ukazuje na izuzetno bogatu ponudu prostora.

 

Škoda KaroqŠkoda Karoq
Marka Škoda simbol je nesvakidašnjih proporcija. To se odnosi i na novi Karoq. Njegov prtljažnik nudi kapacitet od 521 litre kada je zadnja klupa u uspravljenom položaju, kada je preklopljena kapacitet se povećava na 1.630 litara. U kombinaciji s zadnjim sištima VarioFlex utovarni prostor postaje varijabilan i nudi kapacitet između 479 i 588 litara. SistemVarioFlex sastoji se od tri zasebna zadnja sedišta, koja mogu pojedinačno da se pomeraju i kompletno da se demontiraju – kapacitet tovarnog prostora kompaktnog SUV-a može na taj način da se poveća na 1.810 litara.

Unutrašnjost prezentuje potpuno novo koncipiranu armaturnu tablu podeljenu na visoko gornje i usko donje područje – podela koja je posebno uočljiva na velikim dekorativnim površinama na strani suvozača. Dekorativne lajsne u vratima preuzimaju ovaj dizajnerski pristup.

Snažni, vertikalni elementi utiču na dizajn modela Karoq. Četiri velika otvora usmerivača za vazduh postavljena su vertikalno, pri čemu dva srednja uokviruju bočne strane monitora. LED ambijentalno osvetljenje predstavlja još jedan vrhunski dodatak u prostranoj unutrašnjosti. Izuzetno tanki svetlosni vodiči nalaze se na gornjoj ivici četiri lajsne na vratima, a nalaze se i na armaturnoj ploči. Vozač može da kontroliše jačinu osvetljenja, kao i da izabere da ono bude u nekoj od deset različitih boja.

netauto.rs