Zanimljivosti

Seat Tarraco debituje u Ženevi

Seat-Tarraco-00

Novi, treći SUV španskog proizvođača koji je ime dobio na javnom konkursu po gradu Tarragoni, odnosnu njegovu starom nazivu Taragona, koji se nalazi na obali sredozemnog mora u Kataloniji, južno od Barselone imaće svoju premijeru na predstojećem Salonu automobila u Ženevi.

Tarraco je veći od modela Ateca i Arona, druga dva SUV-a u gami Seat. Deliće platformu sa Škodom Kodiaq i Atecom, a na tržištu glavni konkurenti biće mu Nissan X-Trail, Peugeot 5008 i Hyundai Santa Fe. Početni modeli imaće pogon na prednje točkove i šestostepni manuelni menjač, dok će kod snažnijih verzija i bogatijih paketa opreme u ponudi da bude i pogon na sve točkove, kao i DSG automatski prenos s dvostrukom spojnicom.

[ads1]

Uz ovaj automobil biće ponuđena slična paleta motora kojima se opremaju modeli iz Volkwagen grupe. U početku to će biti 1,4-litarski TSI benzinski turbo motor kao osnova pogonska jedinica dok će kupci moći da naruče i snažniju benzinsku varijantu 2.0 TSI. Za one koji preferiraju dizel motore u ponudi će da budu 2.0 TDI opcije. Očekuje se i u plug-in hibridnoj verziji, a možda čak i električni Tarraco.

Proizvodnja novog SUV-a trebalo bi da počne krajem 2018. godine u fabrici Volkswagen u Volfsburgu, a prvi primerci biće isporučeni početkom 2019. godine. Početna cena bi trebalo da bude oko 30.000 evra.

netauto.rs

[ads2]