Tehnologija

Savjeti za mobilni internet u regionu Zapadnog Balkana: Surfujte bez razlike i kada ste u romingu

mobilni-internet-Zapadni-Balkan-Foto-Mtel-872x610

 

Kada je vaš izbor za odmor ili putovanje negdje u regionu Zapadnog Balkana, onda je sve jasno – mobilni internet ćete trošiti kao da ste kod kuće.

Podsjetimo, primjenom sporazuma o ukidanju rominga, na području Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije vaša komunikacija biće obuhvaćena vašim korisničkim paketom po tarifi koja vam se naplaćuje u matičnoj mreži.

 

[ads1]

 

Dajemo vam nekoliko savjeta za korištenje mobilnog interneta u navedenim zemljama:

– Provjerite koliko bonusa za mobilni internet imate u svom tarifnom modelu.

– U podešavanjima na vašem telefonu, u mobilnim podacima provjerite i korigujte APN. Za postpaid korisnike APN je mtelsmart, a za prepaid korisnike je mtelfrend.

– Provjerite da li ste na svom uređaju uključili opciju prenosa podataka u romingu.

– Pozivom m:tel kontakt centra provjerite da li ste nekad zatražili da vam se isključi usluga mobilnog interneta, odnosno prenosa podataka u romingu.

– Podesite automatsko biranje mreže ili ulaskom u jednu od zemalja manuelno odaberite mrežu dostupnih operatera. Spisak mrežnih oznaka operatera po zemljama pogledajte na mtel.ba.

Ne zaboravite, ako budete imali potrebu za dodatnim mobilnim internetom, možete aktivirati jednu od dostupnih roming Net tarifnih opcija.

 

[ads2]

 

 

Na adresi mtel.ba pročitajte odgovore na najčešća pitanja o romingu u regionu Zapadnog Balkana.

Za više informacija posjetite bilo koje m:tel prodajno mjesto širom BiH ili pozovite m:tel kontakt centar: 0800 50 000 za postpaid korisnike, 066 10 10 10 za prepaid korisnike ili 0800 50 300 za poslovne korisnike.

 

srpskainfo.com

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i  pridružite se u našoj  Viber zajednicu.