Tehnologija

Sajt koji će vam pomoći da na Gugl Mapama pronađete najbolja mjesta

Bilo da tražite novi restoran, frizera ili mjesto gdje ćete provesti dan, postoji sajt koji će vam pomoći da pretražujete Gugl Maps kao pravi profesionalac.

Gugl Maps je veoma korisna aplikacija. Ne samo da će vam pomoći da lako stignete do željenog odredišta, već vam može poslužiti i za otkrivanje novih mjesta. Ta pretraga nekada umije biti veoma naporna, pogotovo kada je izbor preobiman, ali postoji alat koji će vam dozvoliti da Gugl Maps pretražujete kao pravi profesionalac.

Taj alat se zove “Top rated.online”. Dostupan je u formi veb-stranice, a to znači da ga možete koristiti na svakom uređaju, od računara do telefona. I ono najbitnije – veoma je jednostavan za korišćenje.

Ono što ovaj sajt, po našem mišljenju, zaista čini posebnim jeste da dozvoljava da tačno precizirate šta tražite i na kom području.

Na primjer, ukoliko tražite novi restoran, prvo odredite grad ili udaljenost od vaše lokacije, a zahvaljujući algoritmima koje koristi, “Top rated” će vam izlistati najbolje restorane na osnovu recenzija drugih korisnika.

Ukoliko vam je i to previše, možete dodatno precizirati kakav restoran želite, bilo da tražite veganska jela ili roštlj na američki način.

Ako želite da pobjegnete iz grada na dan ili dva, a ne znate gdje – postavite udaljenost na 30 ili 50 kilometara, a zatim sami odredite da li biste voljeli da odete u neki avantura park, spa centar ili seosko domaćinstvo. Za svaki rezultat će vam biti prikazana udaljenost vazdušnom linijom, ocjena i broj recenzija.

“Top rated” vam može biti od velike koristi i na putovanjima, kako biste bolje isplanirali svoj boravak u novom gradu. Ne samo da će vam ponuditi mjesta koja ne smijete propustiti, već možete pronaći neke skrivene “dragulje”, ali i vidjeti i koje lokacije treba izbjegavati.

Ono što nije sjajno je to da su mnoga mjesta na Gugl Mapama pogrešno kategorisana od strane vlasnika, što će ih, nažalost, automatski isključiti iz rezultata pretrage.

Izvor: Mondo.rs