Aktuelnosti VišegradSrbija

SAHRANjEN GENERAL DRAGIŠA MASAL

MASAL-SAHRANA-S
UŽICE – Na gradskom groblju Sarića osoje u Užicu danas je uz vojne počasti , zvuk vojničke trube i melodiju pjesme „Tamo daleko“ i počasni plotun sahranjen general –potpukovnik VRS u penziji Dragaša Masal.

U ime Vojske Republike Srpske i Vojske Srbije i Kluba generala od njega se u kapeli oprostio general potpukovnik Savo Sokanović istakavši njegove nemjerljive zasluge za obuku generacija mladih vojnika ali i za učešće i uspješno komandovanje na ratištima Srpske.

Predsjednik Predsjedništva boračke organizacije Višegrad Milisav Vasić je istakao Masalov dopinos oslobođenju cjelokupne teritorije opštine u kojoj je rođen i u kojoj je mladost proveo.

„ Sa svojim vojničkim umijećem i autoritetom nama borcima ste ulijevali veliko samopouzdanje da istrajemo u borbama i sačuvamo naš narod od zločina i istrebljenja“, rekao je Vasić.

On je naglasio da je Višegrad ponosan što je iznjedrio tako velikog junaka i dobrog čovjeka i zato će uvijek ostati u srcima boraca i građana grada na Drini i Rzavu.

Sahrani su prisustvovali i predsjednik boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, kao i predstavnici Trećeg Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH.

Poslednjem ispraćaju generala prisustvovao je u ime opštine Višegrad zamjenik načelnika Mladenko Tasić.

Pročitani su i telegrami saučešća ministra rada i boračko invalidske zaštite RS Milenka Savanovića i predsjednika RS Milorada Dodika.
General Masal preminuo je prekjuče nakon kratke i teške bolesti na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu u 66.godini.

Rođen je u selu Gornje Vradište kod Višegrada 20.novembra 1951.godine .

Završio je Vojnu akademiju Kopnene vojske smjer artiljerija u Beogradu i Zadru, Komandno-štabnu školu taktike Kopnene vojske i Školu nacionalne odbraneu Beogradu.

Obavljao je dužnost načelnika artiljerije Užičkog korpusa, komandanta Trećeg artiljerijskog puka u VRS u Bijeljini, načelnika artiljerije u Organu rodova Glavnog štaba VRS u Han Pijesku, načelnika sektora za organizaciju, mobilizaciju i personalne poslove Generalštaba VRS u Banja Luci.

General Masal je službovao u garnizonima u Požarevcu, Užicu, Vinkovcima, Bijeljini, Višegradu, Han Pijesku i Banja Luci.

R. TASIĆ – visegradskevijesti.com