Zanimljivosti

Sa bundevom pojačajte svoj imunitet

bundeva7-300x204

Bundeva je prije svega jako ukusna. Može da se jede pržena, pečena, dinstana i čak „živa“. Bundeva je bogata karotenom, kao i balastnim tvarima koji pospješuju probavu.

Od  bundeve možete da pripremite slatko i slano jelo, a kako sadrži bakar, željezo, magnezij i kalij izvrsno odgovara vašem metabolizmu.

Postoji nekoliko vrsta bundeva. Postoje obične žute bundeve koje se još nazivaju domaćim, japanska hokaido bundeva i muškatna bundeva. U zavisnoti od toga šta želite da napravite od bundeve, izaberite onu koja vam najviše odgovara.

Bundeva se preporučuje kada pretila osoba želi na dijetu, a ima osjetljiv želudac, bubrege, crijeva i mjehur. Također se preporučuje osobama koje imaju problema sa reumom, gihtom, upalom mokraćnih puteva, bubrega i žuči.

Bundeva je lako probavljiva, jer sadrži veliki postotak vode, a mali postotak masti. Također je male energetske vrijednosti.

Ulje od bundeve je također zdravo, ali i ukusno. Također, ne smijete zaboraviti ni na košpice od bundeve. Za bilo koju vrstu jela od bundeve da se odlučite sigurni smo da ćete uživati i da se nećete pokajati.

narodnilijek.com