Aktuelnosti RS

RTRS i Kusturica: Ugovor o koprodukciji serije i filma “Na mliječnom putu” (FOTO)

110696

Generalni direktor RTRS-a Draško Milinović i proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica potpisali su u Banjaluci ugovor o koprodukciji serije “Na mliječnom putu”.

U procesu rada na istoimenom filmu snimljeno je znatno više materijala, od prikazanog u samom filmu, tako će u pet epizoda serije u koprodukciji RTRS-a biti ispričana cijela priča u kojoj glavni ženski lik tumači slavna Monika Beluči.

– Izuzetno sam srećan što će jedan film iz mukotrpnog procesa kod stvaranja filma, prilikom kojeg je snimljeno pet puta više materijala od trajanja filma, sada doživjeti da vidimo i priču kroz seriju – rekao je Emir Kusturica.

Ugovor o koprodukciji serije i filma "Na mliječnom putu"

Ugovor o koprodukciji serije i filma “Na mliječnom putu”

– Јa znam da RTRS proizvodi serije, ali ovo je praktično prva internacionalna serija koju RTRS proizvodi koja između ostalih ima i Moniku Beluči, jednu vrstu da tako kažem pedigrea, ono što gledaoci žele da vide i što televizija želi da prosucira, napomenuo je proslavljeni režiser.

[ads1]

Film je, kaže Kusturica koštao 7,5 milona evra, a RTRS je po raznim osnovama od početka snimanja uložio 250 hiljada. RTRS će dobiti pravo da seriju nastalu po filmu proda u zemljama u okruženju i imaće pravo na neograničen broj prikazivanja serije, navodi Kusturica. Generalni direktor Radio- televizije Republike Srpke, ističe, ponosni smo što smo od samog početka dio ovog projekta.

Draško Milinović i Emir Kusturica

Draško Milinović i Emir Kusturica
[ads2]

– Ponosni smo što smo uspjeli da budemo dio ovakvog projekta od samog početka – istakao je Draško Milinović, generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske.

Serija “Na mliječnom putu” trebalo bi da bude spremna za emitovanje početkom naredne godine.

rtrs