Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Rogatica “seje” kadrove

Rogatica “seje” kadrove

rs-rogatica-seje_620x0

RUDO – Rogatičani su načelnici opština u Tesliću, Sokocu, Višegradu, Rogatici i Rudom, ali se time nisu zadovoljili. Krenuli su da zauzimaju i nižerangirana radna mesta, poput sekretara SO Rudo. Takvu odluku su u utorak na četvrtoj sednici izglasali odbornici lokalnog parlamenta, pošto su te dužnosti razrešili dosadašnjeg sekretara Zorana Đurovića, na njegov zahtev, a izabrali Rada Jovanovića iz Rogatice.

Nakon završenog konkursa, kad se došlo pred svršen čin, bilo je kasno za jadikovanje opozicionih odbornika da je sramota za sve političke partije u Rudom, što iz svojih redova nisu popunili ovo dobro plaćeno radno mesto.

– U toku konkursa razgovarao sam sa našim pravnicima, pa i sa Đurovićem, ali niko od njih nije hteo da se prihvati ovog reizbornog radnog mesta, koje traje koliko i mandat odbornicima. Na konkurs se prijavio jedino Rade Jovanović i zato je izabran – rekao je Rato Rajak, načelnik Rudog u drugom mandatu, inače rodom iz Rogatice.

Rade Jovanović se već u četvrtak uselio u kancelariju sekretara SO Rudo. Pre toga je kao stanovnik Rogatice, dužnost sekretara SO obavljao u Novom Goraždu, a na posao svakodnevno dolazio i odlazio u Rogaticu.

Zbog ovog “kadrovskog umeća” Rogatičani su već dobili naziv “pautari” po korov biljci pauta, koja se brzo razmnožava, a svojim pipcima omotava do čega god stigne. Po tome su prevazišli predratne kadrove u BiH, rodom iz Visokog kod Sarajeva, koji su olako dolazili do funkcionerskih mesta, gde god da se pojave. Otud i ona, uzalud ti visoka i viša škola, ako nemaš “visočku”.

U Rudom se sada šuška da će i na upražnjeno radno mesto tržnog inspektora, doći kadar iz Rogatice. Po tome Rudo pomalo počinje da liči na Budimpeštu u kojoj su ambasadori iz Albanije, Makedonije, Crne Gore i Konzulata Kosova, listom Šiptari.

SEKRETAR IZ ROGATICE

Po nedavno obavljenom istraživanju prof. dr Steve Pašalića iz Bijeljine, Rudo zauzima prvo mesto u RS po broju stanovnika koji ga napuštaju. “Uvozom” sekretara SO iz Rogatice, makar i na osam sati u radnoj nedelji, pomak je na “bolje”, koliko-toliko.

novosti.rs

Check Also

4BED0547-1AB2-4C16-9A9D-D44B3284096D

Počinju treninzi u Sportskoj dvorani Višegrad

Novom naredbom Republičkog štaba za vanredne situacije dozvoljen je i trenažni proces sportistima, kojima je …

Powered by Master Media (TM)