Rogatica

Rogatica organizuje poljoprivrednu izložbu i sajam

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Obavještavamo poljoprivrene proizvođače da Opština Rogatica 07.oktobra 2017. godine organizuje 53. Regionalnu poljoprivrednu izložbu i sajam. Predavanja na aktuelne teme iz poljoprivrede  će se održati 06. oktobra.  Izlagaće se, ocjenjivati i nagrađivati  priplodna stoka : goveda (junice i krave), ovce (dvizice i ovce), koze (jarice i koze), konji (kobile i pastuvi), krompir (sjemenski i merkantilni) i skorup – kajmak.

U sajamskom dijelu će biti organizovana prodaja i otkup tovne stoke.

Tradicionalni domaći proizvodi (mliječni proizvodi, proizvodi od voća, pčelarski proizvodi, domaća kuhinja, proivodi kućne radinosti), izlagaće se promotivno , uz mogućnost prodaje.

[ads1]

Izlagači stoke su obavezni obezbjediti svu potrebnu prateću veterinarsku  dokumentaciju. Izlagači skorupa- kajmaka i meda i proizvoda od meda treba da obezbjede Potvrdu o zdravstvenom stanju pošiljke proizvoda životinjskog porijekla namjenjena ljudskoj ishrani. Skorup – kajmak će se ocjenjivati 06.oktobra 2017. godine, a nagrade uručivati 07.oktobra.

Organizator izložbe će snositi troškove prevoza.

O svim  pojedinostima  vezanim za iložbu- sajam zainteresovani se mogu informisati na  internet stranici www.rogatica.ba , kao i putem opštinske poljoprivredne službe na telefon 058/415-406.

[ads2]