Rogatica

Rogatica: Jednoglasna odluka Skupštine opštine: Sportsko-rekreativni centar nosiće naziv “9. januar”

IMG_5573

Na današnjoj XV redovnoj sjednici Skupštine opštine Rogatica jednoglasno je usvojena odluka da rogatički sportsko-rekreativni centar ponese naziv „9. januar“. Odluka je donesena na osnovu opšte inicijative Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se i na ovaj način sačuva sjećanje na dan proglašenja Republike Srpske i iskaže poštovanje prema onima koji su dali živote za nju.

Jednoglasno je odlučeno i da će rogatičke javne ustanove Narodna biblioteka i Dom zdravlja biti nazvane po zaslužnim građanima. Tako će biblioteka biti nazvana po rogatičkom književniku Vojislavu Lubardi, a dom zdravlja po dr Zoranu Mitroviću.

[ads1]

 

Zbog istine o stradanju Srba u Drugom svjetskom ratu, koju je iznosio u svojim djelima, Vojislav Lubarda bio je proganjan od strane komunističkog režima. Doktor Zoran Mitrović se tokom proteklog rata istakao i kao borac i kao ljekar. Stoga je odlučeno da ove javne ustanove budu nazvane upravo po ovim zaslužnim Rogatičanima.

PODRŠKA NATALITETU

Početkom 2017. godine usvojena je odluka da se izdvajanje za svako novorođeno dijete poveća sa 300 na 500 KM. Izdvajanje u iznosu do 1000 KM za bračne parove koji se duže od tri godine liječe od steriliteta uvedeno je 2012. godine još za vrijeme mandata Radomira Jovičića (SNSD). Ista podrška natalitetu neće izostati ni u 2018. godini.

Prema statistici, posljednjih godina zabilježen je porast broja novorođenčadi, pa je u 2014-oj rođeno 71, 2015-oj 80, 2016-oj 92 i u 2017-oj godini 96 beba.

[ads2]

 

USPJEŠAN RAD SKUPŠTINE OPŠTINE U 2017. GODINI

Razmatranjem Informacije o radu Skupštine opštine Rogatica za 2017. godinu, njen prošlogodišnji rad ocijenjen je kao veoma uspješan. Usvojeni su važni akti poput Statuta opštine Rogatica, Poslovnika o radu SO Rogatica i Etičkog kodeksa za izabrane odbornike SO Rogatica.

rogatica.ba