Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / Rešić: 38 lokalnih jedinica ispunilo sve zahtjeve u uspotavljanju karantina

Rešić: 38 lokalnih jedinica ispunilo sve zahtjeve u uspotavljanju karantina

Lejla-Resic2

Sve jedinice lokalne samouprave, osim jedne, dostavile su podatke o radu karantina i u ovom trenutku je 38 lokalnih jedinica od 63 ispunilo sve zahtjeve koje je tražio Institut za zaštitu zdravlja RS.

 

Rekla je ovo Lejla Rešić, ministarka uprave i lokalne samouprave RS, nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

“Petnaest jedinica ima manje ili više ispunjen stepen realizacije. Opštine Osmaci, Kupres, Istočni Drvar nemaju kapacitet za uspostavljanje karantina. Kupres je zakupio lokaciju sa opštinom Šipovo i korsitiće karantin u opštini Šipovo”, rekla je Rešićeva.

Kako je dalje pojasnila, Štab je odlučio da se osobe iz Osmaka upućuju u karantin u rad Zvornik, a da će Oštra Luka, koja je uspostavila karantin, ali ima problema oko njegovog održavanja, sukcesivno prebaciti osobe u karantin u Prijedor.

Što se tiče Istočnog Drvar, ova lokalna jedinica u ovom trenutku nema potrebu za karantin.

“Opština Kotor Varoš ima dosta problema i imaju nalog od Štaba da treba da ih uklone, kako bi vršili svoju funkciju”, istakla je Rešićeva.

Ona se zahvalila građanima što poštuju mjere kućne izolacije.

 

nezavisne.com

Check Also

9AB56B07-505C-4655-9802-EAA2CE2A0A13

Produžen rok za upis na Policijsku akademiju Banjaluka

Odlukom ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je produžen rok za prijem dokumenata za upis …

Powered by Master Media (TM)