Kuće i vrt

RENOVIRAJTE I UŠTEDITE: Ovo su CAKE da sa malo para u kući napravite ogromne promene

shutterstock_1073006927

 

Svima nam povremeno treba promena, pa i ona u prostoru u kome živimo. Naravno, uvek prvo pomislimo na velike poduhvate, a onda, posle poražavajuće matematike, uzaludnih sabiranja i oduzimanja najčešće odustanemo.

Kako za velika renoviranja u stanu treba mnogo para, evo saveta kako da prođete najjeftinije, a opet napravite značajne promene koje će svima prijati. Za kupatilo kao novo Umesto kompletnog rušenja i kupovine novih sanitarija, poslužite se ovom idejom. Nove pločice stavite samo oko kade, a od istih pločica napravite borduru na zidu.

 

[ads1]

 

Uz pomoć specijalnih boja i malog valjka ofarbajte kadu, ne koristite je 24 h i biće ponovo bela kao sneg. Novi luster, osvežen ambijent Po vrlo povoljnim cenama možete da nabavite zanimljivu rasvetu. I na mrežama postoje grupe za prodaju i razmenu polovnih stvari, pa malo pretražite i možete da prođete bez većeg troška.

Zanimljiv luster daće prostoru sasvim nov izgled. Stalak umesto plakara Čekajući da skupite pare za one divne, ali preskupe plakare, gledate stari šifonjer od kog vam se diže kosa na glavi. Izbacite ga, pobacajte iz ćoškova i kesa sve one stvari koje nikada ne nosite i na ovakav stalak, štender, okačite garderobu koju svakodnevno koristite.

 

renoviranje

Foto: Shutterstock

Pregledno je, a pravo je osveženje. Ubacite boje u predsoblje Uobičajeni prizor koji ugledate čim otključate vrata stana postaće praznik za oči ako se poslužite svetlim i kontrastnim bojama detalja. To mogu biti jastučići, ramovi za fotografije ili ogledalo, ali i ćup ili sveće u boji. Nove ručkice, kao nova kuhinja.

Ako vaša kuhinja još nije takva da bi trebalo misliti o novoj, a ipak želite promenu, najjeftiniji način da to postignete jeste da nabavite nove ručke za vrata i fioke. Ima ih na svakom buvljaku, i to u bezbroj varijanti. Izaberite one koje vam se sviđaju i kuhinja će zaista izgledati sasvim drugačije. Ako to nije dovoljno, razmislite o samolepivim tapetama kojima možete da obložite kuhinjske elemente.

 

srbijadanas.com