Zanimljivosti

Renault Trafic SpaceClass zvezda kanskog festivala

Renault-Trafic_SpaceClass-1

Na ovogodišnjem, 70. filmskom festivalu u Cannesu, biće premijerno prikazan i jedan automobil – Trafic SpaceClass. Renault ovim modelom kreće u osvajanje tržišta luksuznih kombija za prevoz putnika. Ime Trafic SpaceClass treba da nagovesti njegovu prostranosti i udobnosti.

“Trafic SpaceClass potpuno je nov proizvod, osmišljen u skladu s potrebama kupaca koji žele najbolju kombinaciju komfora i udobnosti na tržištu. Za debitantski nastup ovog automobila odabrali smo festival u Cannesu jer želimo da pokažemo da je taj prestižni kombi posebno prikladan za prevoz poznatih ličnosti i poslovnih ljudi, na primer do aerodroma,” izjavio je Ashwani Gupta, direktor odeljenja za komercijalna vozila Alijanse Renault-Nissan.

Zavisno od verzje Trafic SpaceClass može da primi do devet putnika koji će da uživaju u najvišem nivou prostranosti i udobnosti na tržištu. Prilagodljivost sedišta u drugom i trećem redu koja su postavljena u vođice omogućuje više od 50 različitih konfiguracija, što je jedinstveno u segmentu. Svaki putnik može da uživa u diskretnoj udobnosti zahvaljujući dodatno zatamnjenim zadnjim staklima, posebno prilagođenom klima-uređaju, diodnim svetlima za čitanje i ekskluzivnim kožom presvučenim sedištima.

Zahvaljujući sedištima koja se okreću i stočiću u sredini s brojnim pregradama koji može da se izvadi, Trafic SpaceClass opremljen paketom Signature može da se pretvori u „dnevni boravak na točkovima”. U svim verzijama 220 V i USB-utičnice omogućuju punjenje raznih elektronskih uređaja.

Armaturna ploča odlikuje se nizom praktičnih i prestižnih detalja, među kojima su i kožom presvučen upravljač, brojne pregrade i boksovi za odlaganje stvari, kao i hromirani ili mat crni ukrasni umetci. Središnji 7-inčni ekran omogućuje upravljanje navigacionim uređajem Medianav Evolution ili R-Link Evolution s funkcijom Android Auto i prikazuje sliku s kamere za vožnju unazad.

Spolja je Trafic SpaceClass prepoznatljiv već na prvi pogled zahvaljujući prednjem svetlosnom potpisu, hromiranoj masci, lakiranim branicima, oznakama SpaceClass na prednjim blatobranima, ekskluzivnoj metalik tamnosivoj boji karoserije (siva Comète), brojnim mat crnim elementima i brušenim 17-inčnim naplatcima.

Trafic SpaceClass cilja na profesionalne kupce kojima je izuzetno važan komfor svih putnika, nezavisno od toga koliko putovanje traje. Posebno će da odgovara preduzećima i hotelima koji koriste kombi za prevoz putnika sa aerodroma, odnosno sa železničkih stanica ili nazad do njih. Ovaj kombi visoke klase namenjen je i onima koji se profesionalno bave prevozom ljudi, kao na primer taksistima ili samostalnim prevoznicima. Trafic SpaceClass privući će i privatne kupce kao što su porodice kojima je potreban velik i prilagodljiv prostor za putnike.

Trafic SpaceClass na evropska tržišta stiže na jesen ove godine.