Zanimljivosti

Renault Talisman poslovni automobil godine

renault-talisman-bb-01

Renault Talisman osvojio je nagradu Business car of the year 2017 – Poslovni automobil 2017. godine u Danskoj.
Renault je trijumfovao svojim novim modelom Talisman u oštroj konkurenciji za prestižnu nagradu Business car of the year 2017. U najužem izboru od automobila nađli su se Alfa Romeo Guilia, Audi A4, BMW 3 series, Kia Optima, Škoda Superb, Ford Mondeo, Ford S-Max, Jaguar XE, Volkswagen Passat, Volkswagen Tiguan. Članovi žirija su dva dana proveli u ocenjivanju ovih automobile da bi na kraju odlučili da Renault Talisman osvoji titulu.

Izbor za Poslovni automobil godine je najuticajnije takmičenje u Danskoj. Žiri su činili članovi Business Denmark (zajednica ljudi koji se bave prodajom i koji zbog svog posla automobilom godišnje prelaze između 30-80.000 km) i dva automobilska novinara, a konsultovani su fizioterapeuti da bi žiri procenio ergonomiju automobila.

Talisman je bio pobednik i oni su to rekao u razlog za izbor automobila – koji, uzgred je prvi put da je francuski auto je izabran Business car of the year je izrazio predsednik žirija.

“To je san svih koji se bave prodajom, zbog čega mnogo putuju. Pobednički automobil je pravi francuski zavodnik i sjajan poslovni, kompanijski automobil. On je prostran, udoban za vožnju i sa puno opreme. Posebno je udobnost veoma važna, jer naši članovi prelaze u proseku 50.000 km godišnje – udobnost je važna”, kaže Lars Bundgaard predsednik Business Denmark.

 

Renault Talisman

netauto.rs