Zanimljivosti

Renault ponovo definiše jednovolumene

Renault-Koleos-MSA17-4

Renault na beogradskom Salonu automobila premijerno predstavlja novi Renault Koleos, zvezdu ženevskog i pariskog salona automobila.

Na Renaultovom štandu putničkih vozila u Hali 1 biće izloženi svi modeli Renaultove palete putničkih vozila, a kao »šlag na tortu« posebna zvezda na štandu biće novi Renault Koleos, koji se posle salona automobila u Parizu i Ženevi premijerno prikazuje i kod nas, a čija prodaja se očekuje na jesen.

Predstavljen u Kini, na Pekinškom salonu automobila u aprilu 2016.godine, novi Koleos zaokružuje Renaultovu ponudu vrhunskih modela spajanjem robusnog izgleda SUV-a sa elegantnom prefinjenošću velike limuzine. Ovaj pravi SUV segmenta D odlikuju svi kvaliteti koji se očekuju od automobila ove klase i dodaje im čuvenu Renaultovu stručnost u području udobnosti i praktičnosti.

Renault je odabrao prošlogodišnji Salon automobila u Parizu za  evropsku premijeru novog Koleosa, a početak prodaje u Evropi najavljen je na tek završenom salonu automobila u Ženevi, gde je uživao ulogu prave zvezde. Posle svetskih salona automobila, novi Koleos svoju premijeru ima i na našem tržištu i to u najvišem nivou opreme Initiale Paris, koji je sinonim za ono najbolje što Renault nudi u oblasti udobnosti i opremljenosti.

Novi Koleos Initiale Paris ima upečatljiv spoljašnji izgled koji karakterišu ekskluzivna pre svega prednja svetla Full LED Pure Vision i metalik crna boja Amethyste, koja je u ponudi uz drugih osam boja iz standardne ponude, zatim ekskluzivni 19-inčni naplatci dijamantne obrade. Tu su i posebne oznake napred ispod Renault logotipa, kao i posebni ukrasni detalji na prednjim blatobranima.

Kod  novog Koleosa u verziji Initial Paris posebna pažnja je posvećenja udobnosti unutrašnjeg prostora, tako da ovaj luksuzni automobil u svojoj serijskoj opremi izmedju ostalog sadrži presvlake od napa kože, zatim upravljač, ručicu menjača i instrument ploču, takodje presvučene napa kožom. Grejana i ventilirajuća prednja sedišta sa električnim podešavanjem u šest smerova, kao i vozačevo sedište sa mogućnošću podešavanja u lumbalnom delu. Tu su i oznake Initiale Paris na pragovima, na upravljaču i gornjem delu naslona na prednjim sedištima. U serijskoj opremi je i posebna kartica Initial Paris za upravljanje slobodnih ruku, kao i sveobuhvatna ponuda sistema za pomoć u vožnji koja uključuje: sistem aktivnog kočenja u nuždi (AEBS), upozorenje na nenameran izlazak iz kolovozne trake (LDW), upozorenje na sigurnosni razmak (SDW), prepoznavanje saobraćajnih znakova sa upozorenjem na prekoračenje brzine (TSR+OSP), upozorenje na mrtvi ugao (BSW), sistem  za upozorenje na umor vozača, kameru za vožnju unazad, automatsko uključivanje kratkih/dugih svetala, prednje, zadnje i bočne parking senzore, kao i sistem za parkiranje slobodnih ruku (Easy Park Assist). Tu su i dobro poznati multimedijalni sistem R-Link 2 sa vertikalno postavljenim 8,7-inčnim ekranom kao i audisistem BOSE® sa 13 vrhunskih zvučnika.
Renault Koleos

netauto.rs