Aktuelnosti Višegrad

PRVI RADNI DAN U NOVOJ GRADSKOJ KUĆI U VIŠEGRADU

 

andricgrad

U novoj zgradi opštine Višegrad u Andrićgradu, danas je zvanično počelo preseljenje opštinske administracije u ovaj objekat.
Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević , istakao je sve prednosti transparentnog rada opštinskih službi i ostvarivanju građanskih prava.
„Ovo je dugoočekivani i istorijski momenat za opštinu Višegrad, a u novom kabinetu održan je i stručni kolegijum šefova opštinskih odjeljenja“ potvrdio je novinarima načelnik Đurević.

Nova „Gradska kuća“ je savremeno opremljena za rad svih opštinsknih službi , počev od informatičke opreme, grijanja, video nadzora, kao i info- pulta na kojem će svako Odjeljenje imati svog predstavnika, koji će pružati informacije vezane za izdavanje dokumentata i poslove vezane za građanska prava.

Obezbijeđen je i prostor za poštanske usluge , gdje stranke mogu na jednom mjestu da kupe takse za protoklisanje dokumenata, što predstvalja ogromne prednosti u odnosu na staru zgradu,koja datira iz vremena austrougraske vladavine.

„Jedna od prednosti je i uvođenje radnih uniformi i čitača kartica, što će omogućiti veću odgovrnost zaposlenih, ali i njihovu bolju sigurnost“, naglasio je Đurević.

On je rekao da će u staru zgradu opštine u ulici Kralja Petra, biti preseljena Policija i služba CIPSa,prema ranijem dogovoru sa Ministartsvom unutrašnjih polsova RS-e, tako da taj dio grada neće biti zapostavljen u smisu frekvencije ljudi.

Višegradske Vesti