Aktuelnosti Višegrad

Prijem za djecu koja idu na ljetovanje u Bečiće

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević primio je danas u svom kabinetu 27 mališana, koji će od 3. do 12. septembra boraviti u Bečićima u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“.

Đurević je rekao da se ovim prijemom želi poslati poruka da se vodi briga o najmlađim sugrađanima.

„Obezbijedili smo skroman džeparac za djecu koja idu na more u okviru projekta koji se realizuje u saradnji sa Centrom za socijalni rad. Djeca su srećna i nadam se da će doći sa lijepim utiscima“, istakao je Đurević.

On je dodao da sa Centrom za socijalni rad ima dobru saradnju, te istakao da se velika sredstva izdvajaju za socijalna davanja.

Vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad u Višegradu Dejan Savić rekao je da projekat sprovodi Fond dječije zaštite Reublike Srpske.

„Tu se ubrajaju djeca iz višečlanih porodica, djeca socijalih davanja, boračkih kategorija, uspješna djeca, te djeca sa posebnim potrebama jer je cilj projekta da se na jednom mjestu skupi što više djece različitih kategorija“, dodao je Savić.

On je istakao da ta različitost djece daje posebnu draž, napominjući da ovaj projekat traje 16 godina.

Savić je izrazio zahvalnost načelniku opštine Višegrad Mladenu Đureviću i direktoru Hidroelektrane „Višegrad“ Nedeljku Perišiću za pomoć u realizaciji ovog projekta.

Ostinavisegrad.com

img_0336.jpg