Aktuelnosti Višegrad

Preventivna predavanja u saradnji sa Auto-moto društvom u Višegradu

20401485
Policijski službenici  Policijske stanice Višegrad su 27. i 28.02.2018. godine u saradnji sa Auto-moto društvom Višegrad realizovali edukativna predavanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja na temu „Mladi vozači kao rizična grupa učesnika u saobraćaju“.
Predavanje je realizovano u Srednjoškolskom centru Ivo Andrić“ u Višegradu za učenike četvrtih i trećih razreda navedene škole. Cilj navedenih predavanja je da se učenici kao budući mladi vozači-početnici, upoznaju sa bezbjednošću u drumskom saobraćaju sa posebnim akcentom na upoznavanje sa faktorima ugrožavanja. S tim u vezi, učenici su upoznati o načinu polaganja vozačkog ispita, čovjeku kao faktoru bezbjednosti u saobraćaju i njegovim osobinama u saobraćaju kao što su starost, sposobnost, znanje, stavovi i ponašanja.
[ads1]
U okviru ponašanja vozača  učenicima su posebno objašnjene teme koje se odnose na neprilagođenu brzinu kretanja motornih vozila,prolazak kroz crveno svjetlo, nepropisno preticanje, oduzimanje prvenstva prolaza, odstojanje između vozila, vožnja pod dejstvom alkohola, umor i upotreba sistema zaštite (sigurnosni pojas, sigurnosne kacige i sjedalice za djecu).
mup.vladars.net
[ads2]