Aktuelnosti RS

Presretači će da love vozače od februara

20181225165252_515087

 

Prva policijska vozila s presretačima se ipak neće naći na putevima širom RS u decembru, kako se očekivalo, jer je ponuđač zatražio prolongiranje iz objektivnih razloga, te se ugradnja presretača očekuje u drugoj polovini januara, a na drumovima će se naći u februaru.

Potvrdio je ovo Milija Radović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, koji kaže da su presretači isporučeni prije desetak dana, a da je MUP RS već odredio u koja će se vozila oni ugrađivati.

“Oprema je specifična i ne može je niko drugi ugraditi osim proizvođača, a predstavnici proizvođača iz Holandije ne mogu zbog praznika doći ranije, pa je zbog toga prolongirana njihova ugradnja”, rekao je Radović.

 

[ads1]

 

 

On kaže da se radi o dva presretača koja će se nalaziti u vozilima koja nisu s policijskim oznakama, baš iz razloga kako vozači ne bi mogli prepoznati to vozilo.

“Kamera će sve bilježiti. Iz ovog policijskog vozila vršiće se kontrola u pokretu, snimaće se vozila koja prolaze, vozila u dolasku, prestizanju i slično. Svaki prekršaj se i bez zaustavljanja može evidentirati, te će postojati mogućnost da ovo policijsko vozilo po potrebi sustigne i zaustavi vozilo koje bude napravilo prekršaj, te neće biti prostora malverzacijama”, rekao je Radović.

Istakao da je će ovaj vid kontrole s presretačima biti posebno značajan na autoputevima u RS, jer dosad nije bilo kontrole brzine na autoputevima, a s obzirom na to da RS svakim danom dobija nove kilometre autoputa, vjeruje da će oni biti i korišteni najviše na tim dionicama.

 

[ads2]

 

 

Radović kaže da podaci MUP-a RS govore da se smanjuje broj onih koji voze po prekoračenju brzine.

“Policijska vozila sa presretačima pozitivno će uticati na bezbjednost saobraćaja, kao što uticaj imaju dual radari, koji daju efekat u smislu većeg poštovanja brzine”, smatra Radović.

nezavisne.com