Zanimljivosti

Predstavljen četvrti SUV marke Volkswagen

skola-300x147

Kao deo najveće ofanzive u svojoj istoriji, Volkswagen proširuje svoj asortiman modela dodavanjem još jednog, četvrtog po redu SUV modela. T-Roc nudi mnoštvo inovacija, maksimalnu personalizaciju, savršenu povezanost, najsavremenije sisteme asistencije za pomoć vozaču kao i ekonimične motore i izuzetan, moderan dizajn.

Dr. Herbert Diess, predsednik uprave marke Volkswagen, rekao je povodom svetske premijere u Italiji: “T-Roc postavlja novi kriterijum u brzorastućem segmentu SUV vozila. Zahvaljujući svojoj funkcionalnosti, voznoj dinamici i tehnologiji model T-Roc otelotvoruje sve vrline marke Volkswagen. On predstavlja revoluciju u našoj ofanzivi SUV vozila.”

SUV modeli sve su omiljeniji – naročito u segmentu kompaktnih automobila. Taj segment prema procenama stručnjaka tokom naredne tri godina udvostručiće se. Marka Volkswagen iz tog razloga modelom T-Roc uvodi još jedan atraktivan model, koji se nalazi ispod klase Tiguana, u segment kompaktnih SUV automobila. Svojim paketom opreme ovaj model postavlja nova merila tako da je podjednako atraktivan kupcima svih starosnih grupa, od samaca do onih čija su se deca već odselila iz porodične kuće.

Njegov savremeni dizajn sportskog karaktera predstavlja nov, emotivni jezik dizajna marke Volkswagen i time postavlja nova merila u paleti modela.

Atletske, sportske dimenzije spolja, izuzetna funkcionalnost iznutra – tako se predstavlja novi T-Roc. Ovaj svestrani automobil, po želji s pogonom na prednje ili na sve točkove, objedinjuje suverenost SUV automobila i agilnost sportskog kompaktnog modela. Pri tome je i pravi roker u segmentu – zavisno od opreme i pre svega od kombinacije boja jer je T-Roc prvi Volkswagenov SUV koji će moći da se poruči u dve boje s vizuelno spuštenim krovnim delom (uključujući A stubove i kućišta spoljnih ogledala).

Stil ovog novog automobila s pet sedišta čini čak nekoliko elemenata dizajna: to su u prednjem delu široka rešetka hladnjaka s integrisanim dvostrukim glavnim svetlima i pomerene signatura svetala, koje T-Roc čine prepoznatljivim čak i tokom noćne vožnje. Verziju linija produžene siluete s druge strane karakteriše posebno markantan hromiran element koji se proteže od A stubova preko celokupne bočne krovne linije sve do C stuba i formalno podseća na kupe. Izgled offroad automobila dodatno pojačavaju tamni plastični elementi koji se protežu oko automobila i štite karoseriju u predelu kućišta točkova, bočnih pragova i prednjeg i zadnjeg dela automobila.

Enterijer je prilagođen dizajnu eksterijera i predstavlja se robusnim SUV karakterom i savremenom obradom površina. Zajedno s Active Info displejem i infotainment sistemom nastaje novi, digitalni i interaktivni kokpit. Preko smartfona i Volkswagen Car-Neta može da se koristi širok spektar online usluga i aplikacija, ako i da se poveže telefon odnosno medijateka. Volkswagen i u novom modelu T-Roc nudi paket usluga “Security & Service” (pored ostalog tu su “usluga poziva u nuždi”, “automatsko obaviještavanje o sudaru” i “pozivom za pomoć na putu”).

Novi T-Roc nalazi se u segmentu ispod Tiguana, tkao i modeli Tiguan i Atlas/Teramont, baziran je na modularnom poprečnom sistemu (MQB). Ako je zauzeto svih pet sedišta, pri utovaru prtljaga do gornjeg dela naslona zadnjih sedišta nastaje volumen prtljažnika od 445 litara. Naslon zadnjih sedišta može da se deli i preklapa u odnosu od 60/40, čime nastaje volumen utovara od čak 1.290 litara. Sasvim je sigurno da nijedno drugo SUV vozilo iz ove klase ne nudi ove vrednosti.

Osnovna verzija modela T-Roc takođe je opremljena visokotehnološkim sistemima kao što su sistem kontrole okoline “Front Assist” sa City funkcijom kočenja u nuždi i sistemom prepoznavanja pešaka, multikoliziona kočnica i podrška zadržavanju automobila u saobraćajnoj traci “Lane Assist”. Detalji kao što su klima-uređaj, infotainment sistem “Composition Colour”, LED zadnja svetla, vizuelna zaštita voznog sistema (u crnoj boji) i LED svetla za dnevnu vožnju u braniku takođe čine deo osnovne opreme.

Volkswagen će novi crossover da nudi na temelju osnovne varijante opreme T-Roc. Pri tome su u varijantama Sport i Style dostupne još dve linije opreme više kategorije kako bi T-Roc mogao da se personalizuje u što većoj meri. I dok T-Roc Style karakterišu ekskluzivni detalji poput ukrasnih obloga unutrašnjosti dostupnih u četiri boje, kod varijante T-Roc Sport u u centru pažnje su sportske karakteristike.

Poput većeg modela Tiguan, novi T-Roc biće uveden na tržište s efikasnim turbomotorima – tri benzinska (TSI) i tri dizela (TDI). Oni se delomično nude kako s pogonom na prednje točkove i ručnim menjačem tako i s pogonom na prednje točkove, pogonom na sve točkove 4Motion (u sklopu serijske opreme s funkcijom 4Motion Active Control) i automatizovanim menjačem s dve lamele (7-stepeni DSG menjač).

Ovaj model počeće da se prodaje u Evropi u novembru 2017. godine.

 

Volkswagen T-RocVolkswagen T-RocVolkswagen T-Roc

netauto.rs