Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / Mokra Gora / Predstava “Cena života” koja preispituje stavove prema invaliditetu, najbolja na festivalu Pozorišni Kustendorf

Predstava “Cena života” koja preispituje stavove prema invaliditetu, najbolja na festivalu Pozorišni Kustendorf

37BAEE61-C056-492B-9737-6BB4C3C7395F
Nagradu Zlatni list za najbolju predstavu na 4. Pozorišnom Kustendorfu žiri je večeras dodelio Filmskoj akademiji iz Lođa (Poljska) za komad “Cena života”“ Martine Majo.

 

“Baveći se temom koja ih se tiče i dotiče, upečatljivom i ujednačenom zajedničkom igrom glumci ove predstave uspeli su da uzdrmaju gledaoce istovremeno izazivajući u nama osećanje neprijatnosti i empatije, navodeći nas na duboko preispitivanje sopstvenih stavova prema invaliditetu i ‘ceni života'”, navodi se u obrazloženju žirija, a nagradu je uručio Emir Kusturica.

Nagrada Zlatni list za najboljeg glumca pripala je Sergeju Čurakovu iz Državne pozorišne akademije iz Jaroslavlja (Rusija) za ulogu u predstavi “Čehov.nekst“ (Čehov.next)”

Žiri je odlučio da nagradi glumca koji je “promišljeno i precizno minimalističkim sredstvima izgradio i dosledno igrao tragikomičnog Čehovljevog junaka”.

Nagradu za najbolju glumicu dobila je Sofija Mijatović za ulogu u predstavi “Kiseonik“” Ivana Viripajeva Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Priznanje za najbolju režiju otišlo je u ruke Milje Mazarak takođe za predstavu “Kiseonik” Akademije umetnosti u Novom Sadu.

 

O dobitnicima “Zlatnog lista“ u četiri kategorije – najbolja predstava, najbolja režija, najbolja glumica i najbolji glumac, odlučivali su glumica Jovana Stoiljković, dramaturg Jelena Mijović i reditelj Veljko Mićunović.

Proglašenjem pobednika i uručenjem, nagrada završen je 4. Pozorišni Kustendorf koji se odvijao pod sloganom “Društvo spektakla”, a osnivač Emir Kusturica je večeras najavio sledeće izdanje festivala.

blic.rs

Check Also

emir-kusturica-kustendorf

NAJAVLJEN PROGRAM 13. KUSTENDORFA U trci za nagrade 21 film, u žiriju i šahovski velemajstor

  Trinaesti Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf biće održan od 13. januara do 18. …

Powered by Master Media (TM)