Zanimljivosti

Predsajamska premijera Kie Niro i Optima

Kia-Promo17-06

U svetskom maniru i beogradski Međunarodni salon automobila upriličio je dan za novinare i praktično celodnevni program predstavljanja premijera i noviteta koji u najvećem broju stižu sa prestižnog Salona u Ženevi. Međutim, Kia ima drugačiji koncept. Premda će i na štandu ovog južno korejskog proizvođača pomenutog dana biti otkriveni ovogodišnji debitanti, Kia Auto je za automobilske novinare organizovala posebnu prezentaciju svojih noviteta, hibridnog krosovera Niro, potpuno novih modela Optima i Optima Plug-in hibrid. Kao i nekoliko prethodnih godina, veoma iscrpno o novima automobilima govorio je  Milan Derbogosijan, marketing i PR menader Kia Auto Beograd.

Novi hibridni crossover Kia Niro

Novi Kia Niro, hibridni crossover sa niskim emisijama koji je doživeo svoju evropsku premijeru na salonu automobila u Ženevi 2016. godine, označava razvoj Kijine prve generacije ekoloških automobila. Nudi praktičnost i spoljni izgled pravog prostranog crossovera, zajedno sa efikasnom potrošnjom goriva naprednog hibridnog motora. Od početka razvijan kao hibridno vozilo njegov atraktivan i moderan dizajn pomoći će Niru da se istakne od konkurencije.

Kia Niro otvara novo poglavlje u dizajnu Kijinih automobila do sada. Dizajn Nira vođen je iz Kijinih centara za dizajn koji se nalaze u Americi i Koreji, a ujedinjuje praktičnost i privlačni izgled crossovera sa glatkim aerodinamičnim izgledom i suptilno oblikovanim površinama.

Kia Niro zauzima novo mesto među postojećom paletom Kijinih modela. Niro je 4.355 mm dugačak, 1.805 mm širok i 1.535 mm visok, što ga čini manjim od novog Kia Sportagea, ali većim od cee'da te tako ulazi u segment u kome Kia pre nije bila prisutna.

Novi Kia Niro, koji dolazi iz fabrike u Hwasungu u Koreji, narednih dana startuje sa prodajom u Srbiji. Kao svaka Kija do sada, Niro dolazi naše tržište sa jedinstvenom sedmogodišnjom garancijom (do 150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja pređenih kilometara).

 

Kia NiroKia NiroKia Niro
Nova Kia Optima
Potpuno nova Kia Optima, sada u svojoj četvrtoj generaciji, nedavno je počela da se prodaje širom Evrope. Premijerno prikazana na Salonu automobila u Frankfurtu u novom ruhu može da se pohvali modernijim eksterijerom, poboljšanim dizajnom enterijera s više prostora za svakog putnika, raznolikim novim tehnologijama i širokim izborom učinkovitih motornih pogona.

Novi model odlikuju poboljšano upravljanje i prijanjanje u odnosu na prethodnu generaciju, ali se pri tom zadržao sportski duh koji je pomogao Optimi da postane jedan od najprodavanijih Kia modela širom sveta.

Raspon nove Kia Optime dodatno će se povećati karavan verzijom, inspirisanom konceptnim automobilom Kia Sportspace, premijerno prikazanim na prošlogodišnjem Salonu u Ženevi.

Veće spoljne i untrašnje dimenzije četvrte generacije Optime omogućavaju da je novi model najpraktičniji, najprostraniji i najudobniji dosad.

Kao prvi od svih automobila D-segmenta dostupan je i s novim bežičnim punjačem mobilnog telefona i time još jednom uspešno odgovara na tehnološke zahteve kupaca ovog segmenta.

Nova Optima biće dostupna s nizom motora, koji pružaju željenu ravnotežu performansi i potrošnje goriva. Svi motori u ponudi ispunjavaju najnovije Euro 6 emisione standarde što rezultuje čistijim emisijama. Optima četvrte generacije nudi širok izbor dizel i benzinskih motora, koji mogu da zadovolje različite potrebe kupaca.

Prodaja nove Kia Optime u našoj zemlji upravo je počela. Kia i za ovaj novi model nudi 7-godišnju garanciju (do pređenih 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja pređenih kilometara). Potpuno nova Optima se proizvodi u Kijinoj fabrici u Hwasungu (Južna Koreja).

Kia Optima PHEV

Potpuno nova Optima Plug-in hibrid, Kijino prvi plug-in hibridni električni automobil u Evropi je počeo da se prodaje krajem 2016. godine. Novi inovativan plug-in hibridni motor ključan je dodatak Kijinoj paleti Optima modela u D segmentu kao i dodatno širenje palete automobila sa niskim emisijama štetnih gasova.

Potpuno nova Optima Plug-in hibrid pruža veći kapacitet baterije i veći domet na struju nego svi prethodni hibridni modeli Optime, što dopušta vozačima da putuju više od 54 kilometara na struju uz nultu emisiju štetnih gasova pre nego što počnu da koriste efektivni 2.0-litarski GDI (direktno ubrizgavanje goriva) motor. Novi plug-in hibridni model proizvodi CO2 emisije od samo 37 g/km (kombinovano) i obezbeđuje niske troškove održavanja.

Potpuno nova Kia Optima Plug-in hibrid nalazi se u prodaji. Kia će da predstavi Optimu Sportswagon PHEV u 2017. godini, i time će da upotpuni gamu modela Optima. Potpuno nova Optima Plug-in hibrid za evropsko tržište proizvodi se u Kijinoj fabrici u Hwasungu u Koreji.

Kia OptimaKia OptimaKia Optima

netauto.rs