Aktuelnosti RS

PRED LOPARAMA JOŠ JEDNA TEŠKA NOĆ Oko 300 osoba, psi tragači, dronovi i helikopteri ni peti dan nisu uspeli da pronađu trag Konstantinu

IN5ktkqTURBXy83NGVlY2I1MDU0YzljMDE3NTRjMjdhMmY3ZDUyODc0Mi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Ni nakon pet dana nema traga za nestalim Konstantinom Stijepićem, desetogodišnjim dečakom iz Lopara. Danas se pretraživao teren od Površnica prema Busiji i Zlatovu, te ponovo područje Lipovice i Labucke.

Treći pešadijski bataljon OS BiH uputio je 86 pripadnika, četiri kamiona i malo motorno vozilo u potragu za desetogodišnjakom.

Nestali dečak boluje od autizma. Nije prvi put da se sakrije i neće da se odazove. Tog dana bio vani, majka je mislila da se igra. Kada je shvatila da ga nema, prijavila je nestanak i krenula sa komšijama u potragu.

 

– Za sada nema nikakva traga. Meni je jako žao. Pored svih muka, imam i ja svojih problema, ali odlučimo ići. Ne bi li se tračak nade ukazao da vidmo dečaka. To bi mi bilo draže nego išta na svetu. Borimo se, tragamo, sakupljamo informacije – kazao je Kojo Nikolić, komšija, piše N1.

Foto: Federalna uprava civilne zastite / RAS Srbija

Za dečakom traga oko 300 osoba. Psi tragači, dronovi, helikopteri nisu uspeli pronaći trag na jako velikoj površini.

– Nailazili smo na neke znakove koji bi mogli ukazivati. Ali obzirom da je stanovništvo pokriveno, moguće da je to neko drugo dete prošlo. Uglavnom ništa se ne može za sigurnošću reći. Nažalost, na nekakvoj nuli smo. Ja se nadam da ćemo pronaći dete i da je živo – izjavio je Admir Hamidović iz Federalne uprave civilne zaštite, navodi N1.

 

Obronci Majevice, u kom pravcu je najverovatnije otišao dečak, dosta su neprohodni, obrasli niskim rastinjem, a u pojedinim delovima je gusta šuma.

Foto: FUCZ / RAS Srbija

– Idu po blatnjavom putu, terenu, uslovi su loši. Teren nepristupačan. Ne možeš svagde da pogledaš. Pogotovo on sa tom dijagnozom ima veliku energiju da beži, da se popne na drvo. Moraš dosta da osmatraš drveće. Ali nadamo se dobrome – smatra Đorđe Miljanović iz Lovačkog društva “Podrinje” Janja.

Stanovnicima Lopara i okolnih mesta je upućen apel da pogledaju svoje objekte gde bi se dečak eventualno mogao sakriti i da jave policiji bilo kakvu informaciju ako imaju o malom Konstantinu.

U mestu Površnice nalazi se jedna od lokacija sa koje službe, timove, različite grupe, organizovano su jutros u pet sati krenule prema šumamma kako bi pronašle bilo kakav trag o nestalom dečaku.

S druge strane Majevice, iz mesta Lipovice odakle je dečak i nestao, meštani i druge grupe se organizuju i pretražuju šumu.

 blic.rs