Aktuelnosti RS

Počinje zimski raspust za učenike u Srpskoj

20181228090320_515535

 

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić čestitala je završetak nastave u prvom polugodištu školske 2018/2019. godine u školama u Srpskoj, te poručila da će Ministarstvo raditi na stvaranju boljih uslova rada u školama i na reformskim procesima čiji rezultat mora biti obrazovanje kadra za potrebe privrede.

“Vjerujem da svi možemo dati doprinos stvaranju kvalitetnog obrazovnog sistema i društva u kojem su znanje i stručnost na prvom mjestu”, navela je Trivićeva u čestitki učenicima osnovnih i srednjih škola, rukovodstvima škola te nastavnom i vannastavnom osoblju.

Ona je učenicima poželjela da ovaj raspust iskoriste za odmor i da uživaju u zimskim radostima, ali i da nađu vremena za druženje s knjigom da bi ostvarili još bolje rezultate u drugom polugodištu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Prema njenim riječima, znanje stečeno tokom obrazovanja je preduslov za ostvarenje životnih ciljeva svakog mladog čovjeka i doprinos razvoju društva.

 

[ads1]

 

 

“Nastavnicima želim da zimski raspust iskoriste za predah od svakodnevnih obaveza kako bi spremno odgovorili aktivnostima koje ćemo zajedno sprovoditi u narednom periodu s ciljem unapređenja nastavnog procesa. Cijeneći važnost uloge prosvjetnih radnika u obrazovanju mladih generacija, Vlada Srpske je donijela odluku prema kojoj će svi nastavnici započeti novu godinu sa većim platama”, naglasila je Trivićeva.

U saopštenju Ministarstva prosvjete i kulture napominje se da zimski raspust počinje u ponedjeljak, 31. decembra, a završava se u petak, 18. januara 2019. godine, dok će nastava u drugom polugodištu početi u ponedjeljak, 21. januara.

Proljećni raspust traje od ponedjeljka, 22. aprila do petka, 26. aprila, 2019. godine.

 

[ads2]

 

“U osnovnim školama, nastava u školskoj 2018/2019. godini završava se najkasnije u petak, 21. juna, a za učenike završnog razreda osnovne škole najkasnije u petak, 7. juna 2019. godine”, navodi se u saopštenju.

U srednjim školama nastava u školskoj 2018/2019. godini završava se 14. juna, osim za učenike završnih razreda kojima će nastava biti okončana 17. maja, dok učenici umjetničkih škola nastavu završavaju 7. juna, osim maturanata kojima se nastava završava 24. maja.

Nastavu je u prvom polugodištu U Republici Srpskoj pohađalo oko 92.000 učenika u 187 osnovnih škola i oko 37.000 učenika u 94 srednje škole.

nezavisne.com