Aktuelnosti RS

Početak lova na srndaća – poziv na oprez

Mjesec juni, u većini lovišta u Republici Srpskoj je u znaku početka lova na srndaća. S obzirom na činjenicu da se ova vrsta lova izvodi sa oružjem sa izolučenom cijevi, Lovački savez poziva sve lovce da povećaju mjere opreza pri izvođenju lova, te da uzmu u obzir činjenicu da je u toku sezona branja gljiva ali i sve veća prisutnost rekreativaca u prirodi.

U skladu sa navedenim, i korisnici lovišta preduzimaju mjere na povećanju opreza, obavještavjući građane o početku lova.

Tako iz Lovačkog udruženja „Motajica“ Derventa obavještavaju sve sugrađane, a posebno one koji se rekreiraju u šumskim područjima, beru gljive ili provode slične aktivnosti, da lov na srndaća počinje u subotu 3. Jun, te da će trajati subotu i nedjelju, dva vikenda u nizu.

Istovremeno, iz banjalučkog lovačkog udruženja „Zmijanje“ pozivaju lovce i građane na obostrani oprez, obavještavajući da lov srndaća počinje u subotu 3. juna, te da će lov prvog vikenda trajati subotu i nedjelju, te svaki naredni vikedn samo nedjelju do ispunjenja plana.

Lovački savez Republike Srpske, svim lovcima želi uspješnu predstojeću lovnu sezonu, uz lovački pozdrav Dobar pogled.

lovcirs.com