Aktuelnosti Višegrad

POBRATIMI NA KRSNOJ SLAVI OPŠTINE VIŠEGRAD

KRSNA-SLAVE-OPSTINE-VISEGRAD
VIŠEGRAD – Mala Gospojina je krsna slava crkvene opštine i opštine Višegrad.

Slavski kolač lomljen je u hramu Rođenja Presvete Bogorodice na Megdanu i u zgradi opštine u kompleksu Andrićgrada.

Bila je ovo prilika da se ugoste i predstavnici bratskih opština Višegradu kao što su Trebinje, Lazarevac, Obrenovac, Sombor i Zrenjanin kao i susjednih lokanih zajednica.

Litije gradskim ulicama predvodili su čelnici lokalne administracije.

[ads1]

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je istakao da su krsne slave čin povezivanja i prijateljstva.

„ To je prilika kad se sa pobratimima i komšijama sabere sve ono što je ostvareno na kulturnom, privrednom i sportskom planu među opštinama i gradovima“, dodao je Đurević.

[ads2]

Najdužu saradnju sa opštinom Višegrad održava opština Lazarevac koja je ustanovljena nakon saobraćajne nesreće 1978.godine u Orahovcima kada su Višegrađani nesebično pomagali u spašavanju povrđenih radnika Kolubare. Tada je poginulo devet omladinaca ove firme.

„ Naše dvije opštine su dugogodidšnji pobratimi na svim planovima a neprekidnu saradnju održavaju lovačke organizacije ovih gradova . Lazarevčani su bili uz narod Višegrada i za vrijeme rata na ovim prostorima“, rekao je novinarima zamjenik predsjednika Gradske opštine Lazarevac Boro Živanović.

Povodom krsne slave opštine Višegrad održano je niz manifestacija a svečano je otvoren i rekonstruisani put Sase -Višegradska banja.

R.TASIĆ- visegradskevijesti.com