Aktuelnosti Višegrad

PLANIRA SE VELIKO DJEČIJE IGRALIŠTE

17626421_1141075799335320_6271359657308925503_n

Opština Višegrad je u toku ovogodišnje građevinske sezone planirala realizaciju više infrastrukturnih projekata na području grada.
-U toku je izmjena dijela regulacionog plana šireg područja Željezničke stanice sa sportsko – rekreativnim centrom, nakon čega slijedi provođenje zakonskih procedura i izrada glavnog projekta “, potvrdio je načelnik Odjeljenja za urbanizam i stambeno komunalne poslove opštine Višegrad Alekasandar Đukanović.

Zamišljeno je da se na lokaciji gdje je započeta izgradnja „Akva- parka“, u jednom dijelu napravi parking, a na izbetoniranoj površini koja je ranije bila predviđena za bazen, izgradi veliko dječije igralište sa svim sportskim i rekretiavnim rekvizitima i zaštitinom ogradom zbog bezbjednosti djece.
Započeti objekat, koji je trebao poslužiti za potrebe „Akva- parka“, će biti završen ali u svrhu dječije igraonice.

Фотографија корисника Višegradske Vesti

„Biće to zabavan prostor za djecu u svim godišnjim dobima, ali i ugodan ambijent za roditelje, jer će pod istim krovom biti opremljen prostor za ugostiteljske usluge, po uzoru na slične igraonice u daleko urabnijim mjestima“, kazao je načelnik opštine Mladen Đurević. Na pomenutoj lokaciji biće izgrađen i pomoćni fudbalski stadion sa vještačkom travom, za potrebe treninga.

M.Andric /Visegradske Vesti