Aktuelnosti Višegrad

Osnovci posjetili Gradsku kuću

Učenici trećeg razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Višegrada posjetili su danas Gradsku kuću i upoznali se o radu načelnika i skupštine opštine.

„Izuzetno smo srećni, što imamo priliku da ugostimo naše osnovce u Gradskoj kući. Obećali smo da ćemo do početka nove školske godine obezbjediti uslove za bavljenje sportskih aktivnosti u dvorištu škole“, rekao je načelnik opštine Mladen Đurević.

On je svim učenicima poželio da budu srećni, zdravi, uspješni i da savladaju sve obaveze.

Učiteljica Ivana Jovičić rekla je da su učenici posjetili Gradsku kuću u okviru nastavne jedinice „Moja opština“, koja se realizuje iz predmeta priroda i društvo.

„Učenici su imali priliku da se upoznaju sa Gradskom kućom, službama, dužnostima načelnika, odbornika i svih zaposlenih, na čemu se zahvaljujem opštini Višegrad“, naglasila je Jovičićeva.

Ona je rekla da će učenicima ovo značiti, a posebno jer im je većini ovo prvi put da su u posjeti opštini Višegrad.

„Djeca su se radovala, kada smo počeli sa realizacijom nastavne jedinice, a kada smo im rekli da će posjetiti opštinu, bili su oduševljeni“, dodala je Jovičićeva.

Učenik Filip Knežević rekao je da je u opštini jako lijepo.

„Objasnili su nam kako odbornicii pomažu načelnicima i kako načelnik pomaže da grad bude dobar, kao i škola“, dodao je Knežević.

opstinavisegrad.com