Zanimljivosti

Opelove svetske premijere na 67. IAA

Opel-Fra-17-01

Novim motom marke „Budućnost pripada svima“, Opel se nedavno pripojio PSA grupi u cilju kreiranja istinskog evropskog šampiona. Posetioci 67. Međunarodnog salona automobila u Frankfurtu od 14. do 24. septembra mogu iz prve ruke da uvide šta to znači. Čitav niz modela sa bedžom u obliku „munje“ imaće svoju svetsku premijeru na Opelovom štandu D09 u Hali 8.0.

Kolo vodi novi Opel Grandland X, zajednički razvijen od strane Opela i PSA praktično od praznog lista papira. Sa svojom dinamičnom, avanturističkom siluetom, vrhunskim tehnologijama, tipičnim SUV kvalitetima i izdašnim prostorom za do pet ljudi i njihov prtljag, biće istinski izazivač u rastućem SUV segmentu. Svetska premijera broj 2, nova Insignia GSi sa dodatno izoštrenom šasijom i broj 3, nova Insignia Country Tourer, takođe će izazvati uzbuđenje. Dok je Insignia GSi prava sportska mašina za entuzijaste, Country Tourer se obraća ljubiteljima Insignije koji preferiraju stilski izražajan, praktičan karavan „off-road“ pojave. Oba modela krasi inteligentan pogon na sve točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta – što je jedinstvena tehnologija u ovom segmentu. Individualci među Opelovim zaljubljenicima će biti oduševljeni saznanjem da je uveden poseban koncept personalizacije – Opel Exclusive.

Dodatno, Opel će takođe debitovati sa novim velikim vanovima Vivaro bestselera na salonu, uključujući i Vivaro Tourer. Oni su idealni kao vozila koja pružaju svestrane i komforne putničke solucije. Primera radi, Vivaro Tourer sa rotirajućom klupom ili obrtnim individualnim sedištima u drugom redu i sklapajućim stočićem, može da se pretvori u šik i praktičan biznis salon za tren oka. Svi novi modeli će biti pod reflektorima pozornice na pres konferenciji sa izvršnim direktorom Opela, Mihaelom Lošelerom (Michael Lohscheller), 12. septembra, od 9.10h do 9.25h.

„Nova parola marke Opel ’Budućnost pripada svima“ je obećanje i obaveza. Mi se zalažemo za to i naši proizvodi se zalažu za to. Naše svetske premijere na IAA demonstriraju kako mi u Opelu kreiramo inovativne tehnologije i implementiramo ih u elegantne i praktične automobile, dostupne za široku publiku. Sa modelima kao što je novi Opel Grandland X, mi ulazimo u nove tržišne segmente i nudimo našim kupcima širi izbor nego ikada ranije. Dođite, posetite nas na IAA i uverite se sami“, otvorena je pozivnica šefa Opela, Mihaela Lošelera.

Opel Grandland X: Dinamičan, kompaktni SUV za rastuće tržište

Moderne, dinamične linije, „kul“ „off-road“ izgled i povišena pozicija sedenja sa dobrom preglednošću u svim pravcima, tipičnom za jedan SUV, uz čitav niz vrhunskih tehnologija i obilje prostora i komfor za do pet putnika – to je novi Opel Grandland X. Portfolio ultramodernih sistema asistencije i komponenti zaduženih za komfor Grandlanda X je prvoklasan: Automatski tempomat sa detekcijom pešaka i automatskim kočenjem u slučaju krajnje nužde, upozorenje na pospanost vozača, napredna asistencija pri parkiranju i kamera od 360°, samo su neki od primera. Opel ponovo potvrđuje svoje posvećivanje liderskoj poziciji kada je o svetlosnoj tehnologiji reč, opremivši Grandland X novim prednjim farovima koji noć pretvaraju u dan zahvaljujući adaptivnim LED prednjim svetlima (AFL). Novajlija takođe nudi zabavu u vožnji tokom cele godine na bilo kojoj voznoj površini. To može da se zahvali opcionom, elektronskom IntelliGrip sistemu koji obezbeđuje najbolje moguće prijanjanje i stabilnu upravljivost bez obzira da li se Grandland X kreće po snegu, blatu ili vlažnim površinama.

AGR sertifikovana ergonomska prednja sedišta (Kampanja za zdravija leđa), grejanje obruča volana, kao i grejanje prednjih i zadnjih sedišta, osiguravaju vrhunski komfor. Zadnja vrata koja se otvaraju i zatvaraju jednostavnim pokretom stopala, obezbeđuju lak pristup prtljažniku. U tipičnom Opelovom maniru, vozači i putnici Grandlanda X mogu da uživaju u vrhunskoj digitalnoj konektivnosti sa najnovijom generacijom IntelliLInk sistema, kompatibilnih sa Android Auto i Apple CarPlay funkcijama, kao i Opel OnStar servisnoj asistenciji, uključujuči Wi-Fi pristupnu tačku¹ i nove servise kao što su rezervisanje hotelske sobe² i pronalaženje odgovarajućeg parking mesta³.

Idealno opremljen, 4,48 metara dugačak Grandland X, kao treći član Opelove X porodice, istinski je izazivač u rastućoj SUV kategoriji, i ima zadatak da dodatno revitalizuje segment. Samo u C segmentu, udeo SUV modela se povećao sa 7 odsto 2010. na gotovo 20 odsto danas. U isto vreme, Grandland X širi ekstenzivni Opelov portfolio u veoma popularnom C segmentu.

Opel Insignia GSi: Oštra sportska mašina za zabavu u vožnji sa pogledom u budućnost

Oštrija, preciznija, čak i efikasnija, nova Opel Insignia GSi je sportska mašina, u limuzinskoj ili karavanskoj formi, za one koji žele nešto posebno. Vozački automobil za maksimalnu zabavu na svim vrstama puteva. Standardna FlexRide šasija sa veoma dinamičnom postavkom koja se prilagođava preovlađujućem stilu vožnje i uslovima na putu u deliću sekunde, dok nove Michelin Pilot Sport 4 S gume na naplacima od 20 cola obezbeđuju visok stepen prijanjanja. Inteligentni sistem pogona na sve točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta je jedinstven u ovom segmentu – sa ovom tehnologijom, nova Opel Insignia GSi odgovara još direktnije i preciznije na komande na upravljaču, pružajući izvanredno bočno prijanjanje za maksimalnu stabilnost i trakciju za primer. Novom, osmostepenom automatskom transmisijom može da se upravlja putem polugica na volanu, što donosi još aktivnije vozačko iskustvo. Tipična za novu generaciju Insignije je kombinacija dizajna koji podrazumeva malu masu, niske tačke težišta i 2,0-litarskog turba. Sve ovo rezultira izvanrednim balansom i veoma dobrim odnosom snage i mase, što su vrline koje se ogledaju u vrednostima koje se očitavaju na štoperici. „Nova Insignia GSi je jasno brža u odnosu na snažniju Insigniju OPC prošle generacije, kada je reč o krugu na Nirburgring Nordšlajfeu“, zaključio je tokom testiranja, direktor Performance Cars & Motorsporta, Folker Štricek (Volker Srycek). Jedan od razloga je taj što je GSi limuzina 160 kilograma lakša u odnosu na Insigniju OPC 2.8 V6 Turbo. Baš kao vitki atleta.

Ovakve unutrašnje vrednosti zaslužuju i posebnu spoljašnjost. Sa velikim, hromiranim usisnim otvorima napred i urednom postavkom zadnjeg dela sa spojlerom za neophodan vertikalni aerodinamički pritisak na zadnju osovinu, GSi modeli izgledaju u skladu sa svojim performansama. AGR sertifikovana, integrisana sportska sedišta presvučena kožom (posebno razvijena za GSi), sportski volan takođe presvučen kožom i aluminijumske papučice, predstavljaju pravi šlag na tortu.

Opel Insignia Country Tourer: Robusna školjka, komforan enterijer

Nova Opel Insignia Country Tourer zaokružuje Insignijino prisustvo na IAA. Još jedna vrhunska verzija porodice Inisignia impresionira svojim posebnim, robusnim šarmom, takođe zahvaljujući stilizovanoj pojavi. U srebrno obojena zaštitna oplata doprinosi nižem i snažnijem stavu vozila. Zaštitna crna obloga, oblikovana u skladu sa donjom sekcijom karoserije automobila i lukovima točkova, naglašava robusnu pojavu. Zadnji deo tako odiše avanturističkim duhom, što se ogleda u srebrnoj zaštitnoj oplati i dvostrukim završetkom izduvnih cevi, što naglašava utisak širine.

Oni koji žele da siđu s asfalta, sa zadovoljstvom će uživati u dodatnih 20 milimetara klirensa, uz pogon na sve točkove sa Twinster vektorisanjem obrtnog momenta i multilink zadnjim ogibljenjem u pet tačaka. Moćni turbo motori obezbeđuju živahne performanse.

U skladu sa karakterom svestranog „grubijana“, nova Insignia Country Tourer je pre svega ekstremno praktičan automobil, takođe zahvaljujući opcionim, senzorski kontrolisanim zadnjim vratima, standardnim krovnim nosačem, kao i obimnim portfoliom ultramodernih sistema asistencije, mogućnosti digitalnog povezivanja i vrhunskim komforom.

Opel Exclusive: Budite apsolutno jedinstveni

Nakon najave na Salonu automobila u Ženevi prošlog proleća, IAA u Frankfurtu ima čast da skine veo sa prve Insignije u Opel Exclusive trimu. Koncept personalizacije sada omogućava kupcima Insignije da biraju tačno onu boju koju žele. Trenutno je 15 nijansi u ponudi pored regularnog dostupnog kolorita; s tim što će Opel u mesecima koji slede ponuditi neograničen broj opcija. Boja očiju ćerke kupca ili boja u skladu sa oldtajmerom koji čeka u garaži, sve ove nijanse u budućnosti mogu da posluže kao uzorak za individualnu boju koju je klijent želi. Dok normalne modele Insignije krasi obilje hroma, High Gloss Black Pack (polirani crni finiš) Exclusive modelu daruje posebnu sportsku notu sa crnom maskom hladnjaka visokog sjaja, kao i okvirima prozora, spoljnim retrovizorima i drugim komponentama u istom stilu. Komplementaran dizajn iz širokog spektra dostupnih naplataka, takođe može biti odabran. Exclusive linija će takođe uskoro bii proširena sa još bogatijim izborom opcija kožnog enterijera i dekorativnih dizajnerskih elemenata, što će rezultirati jedinstvenim automobilima, personalizovanim u skladu sa individiualnim ukusom kupaca. Pored toga, svaka Insignija naručena u okviru Exclusive programa dolazi sa nizom standardnih komponenti: Navi 900 IntelliLink sa osmoinčnim ekranom u boji, Solar Protect apsorbujućućim, zaštitnim slojem koji štiti od sunčevih zraka, kao i revolucionarnim IntelliLuxLED® matričnim farovima.

Opel Vivaro Tourer: Komforni veliki van za posao i odmor

Na kraju, ali ne i manje važno, novi putnički van Vivaro Tourer i još jedan Vivaro novajlija, imaće svoju premijeru na IAA. Zahvaljujući brojnim mogućnostima konfiguracije, Vivaro je već sada najpopularnije Opelovo komercijalno vozilo. Sa novim, posebno komfornim i prilagodljivim putničkim varijantama, veliki, multifunkcionalni van otvara novo poglavlje. Uvek u igri: prvoklasna oprema i komfor sličan onome koji je u ponudi kod putničkih automobila, varijabilna konfiguracija sedišta za putnike uz inovativne tehnologije i standardne sisteme asistencije poput tempomata sa limiterom brzine.

Unutar putničkog odeljka, suština je udobno se smestiti i osećati se komforno. Novi Vivaro Tourer je idealan da posluži kao prvoklasni biznis salon. Drugi red sedišta sa Easy Entry funkcijom može jednostavno da se okrene na šinama za 180 stepeni, kreirajući na taj način atraktivnu konfiguraciju „licem u lice“. Prostrani van pruža još veći komfor sa dva opciona rotirajuća sedišta od 360 stepeni i preklapajućim stočićem. Laptopovi i drugi mobilni uređaji mogu lako da se povežu preko USB priključaka i utičnice od 220 V. LED diode iznad glava putnika obezbeđuju obilje unutrašnjeg svetla. Vivaro Tourer se takođe odlikuje ekskluzivnom spoljašnjošću, naglašenom crnim ručkama vrata i zadnjih vrata visokog sjaja, zatamnjenim staklima i alu naplatcima od 17 cola.

netauto.rs