Zanimljivosti

Opel Grandland X finalista Autobest izbora

Opel-GrandlandX-ABest17-1

Novi Opel Grandland X ušao među finalnih šest u izboru Autobest, žiri smatra da je među Best Buy automobilima u Evropi.

Premda je nedavno proslavljena svetska premijera na Salonu automobila u Frankfurtu i prošao testiranja novinara, Opel Grandland X pretekao je mnoge rivale i imenovan za jednog od finalista evropskog Autobest 2018. Žiri, koji se sastoji od novinara iz 31 evropske zemlje, testira nove modele kvalifikovane za osvajanje ove nagrade. Pobednik će da bude imenovan kao „Najbolji evropski automobil po kriterijumu uloženo-dobijeno 2018.“ (Best Buy Car of Europe 2018.).

[ads1]

Ulaskom u finale, dinamični Opelov SUV iz C segmenta jedan je od šest preostalih konkurenata za titulu. Autobest žiri procenjuje kandidate u različitim kategorijama poput fleksibilnosti, dizajna i novih tehnologija, uz servisnu mrežu, dostupnost delova i cenu.

Novi Opel Grandland X prednjači u mnogim oblastima: moderne, atletske linije, „kul“ off-road izgled uz tipične SUV kvalitete kao što su povišena pozicija sedenja i dobra opšta preglednost. Pored toga, avanturistički novajlija dolazi sa čitavim nizom vodećih tehnologija poput IntelliGrip elektronske kontrole prijanjanja, uz obilje prostora i komfor za pet putnika. Sve ovo ponuđeno je po atraktivnom odnosu uloženog i dobijenog, što je doprinelo tome da se novi izazivač u SUV segmentu kvalifikuje sa finale Autobest 2018. Odlučujuće ocenjivanje odigraće se tokom brojnih test vožnji, pored dodatnih procena na test stazi u Vairanu (Italija). Pobednik, „Najbolji evropski automobil po kriterijumu uloženo-dobijeno 2018.“ (Best Buy Car of Europe 2018.), biće objavljen sredinom decembra.

[ads2]

Opelov najnoviji pulen, Grandland X, sledi sjajnu Opelovu tradiciju. Proizvođač iz Riselshajma je proslavio osvajanje višestrukih priznanja u različitim kategorijama nagrađivanja koje je sproveo Autobest poslednjih godina:

– 2007. i 2015. godine Opel Corsa je osvojila Autobest priznanje, tako da su obe generacije iz B segmenta odnele titulu za „Evropski automobil godine po kriterijumu uloženo-dobijeno“ (Best Buy).
– 2009. godine, prva generacija Opel Insignie oduševila je žiri svojim stajlingom i osvojila Designbest nagradu.
– S druge strane, Opel Ampera i Opel Ampera-e, demonstrirale su pojam ekološki prihvatljivog prevoza i osvojile Ecobest priznanja 2011., odnosno 2016. godine.
– Aktuelna generacija Opel Astre, osvojila Safetybest nagradu za moderne IntelliLux LED® matrične prednje farove.
– S obzirom na to da se Opelov slogan „Gde se vajarstvo susreće sa nemačkom preciznošću“ odnosi kako za modele automobila, tako i čitavu kompaniju, Opelu je uručeno Companybest priznanje 2016.

netauto.rs