Aktuelnosti Višegrad

Održana 12. redovna sjednica SO Višegrad

скупштина-720x540

U Višegradu je održana 12. redovna sjednica Skupštine opštine Višegrad na kojoj su odbornici pored 11 redovnih razmatrali i četiri dodatne tačke dnevnog reda.

Na ovom zasjedanju odnornici su usvojili prijedlog Odluke o načinu i uslovima prodaje nepokretnosti označene u svojini opštine Višegrad,a koja se nalazi u naselju Garča kao i prijedlog Odluke o planiranju i odobrenju za finansiranje rekonstrukcije postojećeg ugostiteljskog objekta – restorana na Bikavcu.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da će u rekonstrukciju svadbenog salona na Bikavcu biti uloženo 300 hiljada konvertibilnih maraka, od čega je 100 hiljada već obezbjeđeno u budžetu opštine, te naglasio značaj ovakvog jednog objekta.

[ads1]

„Mislim da naša omladina ali i svi građani zaslužuju jedan ovakav objekat“ dodao je Đurević.

Pred odbornicima se između ostalog našao i prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o planiranju i odobrenju načina za finansiranje rekonstrukcije glavne višegradske ulice sa svim sporednim ulicama.

Načelnik Đurević je istakao da za rekonstrukciju jednog dijela Ulice Druge Podrinjske brigade nije završen glavni projekat pa je za sada ovaj dio ulice izuzet ali će se raditi rekonstrukcija Ulice Kralja Petra prvog sa svim sporednim.

[ads2]

Na 12. redovnom zasjedanju SO odbornici su između ostalog usvojili i godišnji program rada za 2017/2018. godinu i finansijski plan JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Neven“ kao i prijedlog odluke o reprogramu dospjelog duga za stanove u naaselju Garča.

Pred odbornicima SO Višegrad ovaj put su se našle i informacije o stanju elektroenergetskih objekata na teritoriji opštine kao i o ostvarivanju prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite.

Radio Višegrad/opstinavisegrad.com