Aktuelnosti Višegrad

Održan sastanak Odbora za zdravlje opštine Višegrad

187099CE-B5B0-4144-A858-1AFBE702C767

U Višegradu je održan prvi konstitutivni sastanak Odbora za zdravlje ove opštine u cilju podizanja nivoa zdravstvene zaštite na dobrobit svih stanovnika, rekao je predsjednik odbora doktor Goran Lončarević.

„Inicijativu za formiranje odbora pokrenula je Skupština opštine Višegrad na čelu sa načelnikom Mladenom Đurevićem“, naveo je Lončarević, te podsjetio da je njegov rad zakonski omogućen 2015.godine u izmjenama i dopunama zakona o zdravstvenom osiguranju, te u Skupštinskim odlukama iz iste godine.

[ads1]

Prema njegovim riječima, odbor čine predstavnici penzionera, obrazovnih ustanova, Doma zdravlja, Sindikata, preduzeća „ HE na Drini“ i predstavnik odbornika SO Višegrad.

„ Građani preko svojih predstavnika u odboru mogu da delegiraju određene probleme i rješenja, i da praktično učestvuju u kreiranju i popravljanju zdravstvene zaštite u našoj opštini“, istakao je Lončarević.

Direktor Doma Zdravlja u Višegradu  Snežana Đurović ističe da je pokretanje inicijative za rad Odbora za zdravlje potrebno svakom direktoru javne zdravstvene ustanove na nivou bilo koje opštine, te dodala da se nada dobroj i uspješnoj saradnji.

[ads2]

„ Sledeće godine, kada se bude pravio novi plan i program za 2019.godinu, ja ću imati potpunu podršku odbora sa konstruktivnim predlozima koje ćemo izneti na Skupštini opštine i nadam se da ćemo bar 70 odsto planova ostvariti za tu godinu“, navela je Đurovićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević kazao je da je rad ovog odbora prilika da se za mnoge probleme nalaze rješenja, daju inicijative, koje će, kako je rekao, pomoći ne samo višegradskom Domu zdravlja, nego i svim stanovnicima ove lokalne zajednice.

Radio Višegrad