Aktuelnosti Višegrad

Održan sastanak Aktiva direktora predškolskih ustanova u Republici Srpskoj

obdanište-720x540

U hotelu Andrićev Konak u Višegradu održan je sastanak Aktiva direktora predškolskih ustanova RS na kojem je između ostalog razmatrana analiza početka rada u predškolskim ustanovama, pravilnika o prijemu radnika u radni odnos kao i pripreme za početak rada u školskoj 2017-2018 godini.

Predsednik Aktiva direktora predškolskih ustanova RS Vukomir Stanković rekao je da je cilj sastanka bio razmatranje kako da se lokalne zajednice što više približe djeci i dječijim ustanovama kao i da u narednom periodu što više djece bude obuhvaćeno programom propreme za školu.

[ads1]

Direktor dječijeg obdaništa „Neven“ u Višegradu Danka Mitrović istakla je da je ova ustanova u saradnji sa opštinom Višegrad organizator ovog sastanka te da je ovo dobar povod da se analiziraju svi nedostatci u radu predškolskih ustanova.

„Nadam se da će se iz ovog druženja izroditi mnoga konstruktivna rješenja“ dodala je Mitrovićeva.

Zamjenik načelnik opštine Višegrad Mladenko Tasić rekao je da opština i kroz budžet ali kroz druge vidove aktivnosti pomaže rad dječijeg obdaništa „Neven“.

[ads2]

„Od samog početka ove godine mi smo uradili nekoliko stvari koje su od velikog značaja za ovu ustanovu. Između ostalog nabavili smo nove posteljine za mališane koji borave u obdaništu a koje su bile veoma stare i dotrajale. Trenutno se radi na sanaciji stepeništa ispred obdaništa a saniraće se i jedan dio fasade“ istakao je Tasić, dodajući da će opština i dalje nastaviti da na pravi način pokazuje da brine ne samo o mališanima predškolskog uzrasta nego i djeci koja idu u školu.

Sastanku u Višegradu prisustvovali su svi direktori predškolskih ustanova iz Republike Srpske.

Radio Višegrad/opstinavisegrad.com