Rogatica

Obilježen Dan opštine Rogatica

IMG_8948-1

U Rogatici je danas obilježen Dan opštine. Za našu opštinu 27. septembar ima veliki istorijski značaj, jer su tog datuma 1914. godine Rogatičani dobili vijekovima željenu slobodu.

U spomen-kapeli borcima stradalim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992-1995. godine služen je parastos, a zatim su predstavnici Opštine, Opštinske boračke organizacije i Udruženja RVI Rogatica položili vijence.

[ads1]

Potom je održana svečana sjednica Skupštine opštine, na kojoj se odbornicima i zvanicama obratio načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić. Prema Jagodićevim riječima, u protekloj godini bilo je izazova, koji nas čekaju i u budućnosti, ali ima razloga za optimizam. Budžet je stabilizovan, uveliko se radi na rješavanju pitanja Nove tvornice prečistača, unapređenju drvne industrije, a otvaranjem manjeg pogona “Domino” već su učinjeni početni koraci u oživljavanju tekstilne industrije. U skladu sa mogućnostima poboljšavaju se infrastrukturni uslovi širom opštine. Zgrada SŠC “27. januar” dobila je novu vanjsku stolariju, a u planu su i radovi na zgradi OŠ “Sveti Sava”. Načelnik Jagodić je ovom prilikom svim Rogatičanima uputio čestitke povodom Dana opštine.

 

U sklopu obilježavanja Dana opštine Rogatica, juče su služeni parastosi i položeni vijenci na spomenik kralju Petru I Karađorđeviću na Sjeverskom i u spomen-kosturnicu srpskim i crnogorskim vojnicima stradalim 1914. godine.

rogatica.ba