Zanimljivosti

Novi VW Golf iz svih uglova FOTO

6178038465c829f0d83351342931664_v4_big

 

Volkswagen nije predstavio novu generaciju Golfa na prestižnom auto-salonu u Ženevi, ali su ovih dana procurile nove špijunske fotografije “osmice”.

Dobili smo do sada najbolji pogled iz svih uglova najprodavanijeg automobila u Evropi koji će svetlost dana ugledati verovatno u Frankfurtu u septembru.

Novi Golf je baziran na unapređenoj verziji platforme na kojoj je napravljen Mk7, a koja je nazvana MQB Evo.

Foto: Carscoops
Foto: Carscoops

Osim što će biti lakši do 45 kilograma, imaće i malo duže međuosovinsko rastojanje od aktuelne verzije, što donosi veći prostor u putničkom prostori i verovatno u prtljažnom.

 

[ads1]

Naravno, očekuje se novi enterijer, mnoštvo bezbednosnih i tehnoloških sistema i vrlo moguće sistem polu-autonomne vožnje.

Foto: Carscoops
Foto: Carscoops

VW je u januaru prošle godine najavio da će proizvodnja Golfa 8 početi u junu 2019, a u ponudi se očekuju brojni trocilindarski i četvorocilindarski turbo-benzinci i turbo-dizeli, a u jednom trenutku i hibridna varijanta.

 

[ads2]

Vremenom se očekuje i GTI varijanta, još jedan vladar u svojoj klasi, koja će verovatno imati za pogon 2,0-litarski četvorocilindarski turbo-benzinac sa oko 300 KS, a to dalje vodi do još moćnijeg Golfa R u aktuelne verzije.

Foto: Carscoops
Foto: Carscoops

b92.net