Zanimljivosti

Novi BMW X2 u saobraćaju

BMW X2BMW X2
Na prošlogodišnjem Salonu automobila u Parizu BMW je predstavio kompaktni koncept model urbano sportskog izgleda – BMW X2. Najavljeno je da će novi X2 prema svojim karakteristika biti pravi predstravnik SUV klase, direktan konkurent Mercedesu GLA i Audiju Q3.

„BMW X2 koncept kombinuje sportski izgled sa proporcijama kupea i robusnom konstrukcijom X modela. Ovo je sportski automobil sa izraženim karakterom koji nam otvara fascinantne mogućnosti za novi dizajn BMW brenda.“ izjavio je tada Karim Habib, direktor dizajnerskog tima BMW grupacije.

S obzirom da se vreme za pojavljivanje serijskog modela približava iz BMW-a stigla je informacija da iako je još u razvojnoj fazi, najnoviji Sport Activity Coupé  iz BMW X porodice krenuo je na istraživačko putovanje u svoje buduće okruženje – urbanu džunglu.

Oprema odabrana za novi BMW X2 sasvim je prikladna za ovu pustolovinu: njegove atletske konture imaju spektakularan kamuflažni dizajn apsolutno savršen za ekspediciju kroz džunglu. Upadljiva završna obrada sa žutim, crnim i sivim elementima naglašava kvalitete novog Sport Activity Coupéa na optimalan način. Neuobičajeni dizajn zasniva se na urbanoj digitalnoj šari i iskazuje inovativni duh i buduću orijentaciju BMW Grupe.

Zato nimalo ne iznenađuje to što je novi BMW X2 bio u središtu pažnje tokom ekspedicije. Ko god da je naišao na njega, bio je u mogućnosti da unapred stekne utisak o njegovom ekstravagantnom, savremenom dizajnu i sportskom stilu – a to je bila sjajna prilika da se upozna savršeni Sport Activity Coupé namenjen mladim, ekstrovertnim i aktivnim pojedincima.

netauto.rs