Zanimljivosti

Nova komercijalna vozila Renault

Renault-PPr-MSA17-2

Na beogradskom Salonu automobila 2017. Renault je pored cele svoje obnovljene palete putničkih predstavio i nova komercijalna vozila.

Na štandu komercijalnih vozila u Hali 4 Renault je izložio i nekoliko najreprezentativnijih modela svojih dostavnih vozila, pa je tako prikazan mali gradski dostavni automobil Renault Clio Societe, Kangoo Express Maxi, Master furgon, Master šasija i putnički Trafic.

Renault Trafic

Renault je 2014. obnovio liniju komercijalnih vozila Trafic, koja drži vrh evropskog tržišta lakih komercijalnih vozila još od 1998. godine

Kako bi sačuvao položaj među tri najprodavanija komercijalna vozila u Evropi, Renault Trafic je spoj prethodnikovih prednosti i niza bitnih poboljšanja. Osim što ima nov, robustan i dinamičan izgled obogaćen obeležjima novog Renaultovog stilskog identiteta, Renault Trafic je još veći, što ga čini komfornijim i praktičnijim nego ikad pre. Prednji i zadnji prepusti su produženi za 10 odnosno 11 cm, a najveće utovarne dužine od 3,75 i 4,15 m za verzije L1 odnosno L2 su novo merilo na tržištu. Pregradna pregrada između kabine i teretnog prostora pomaknuta je još tri centimetra unazad radi povećanja udobnosti u potpuno preuređenoj kabini.

Konstruisana da služi kao kancelarija na točkovima, kabina obiluje posebno izrađenom opremom, uključujući nosače za mobilni telefon i tablet-računar, prostor za prenosivi računar i držač za dokumente sa štipaljkom formata A4 koji se može izvaditi, ne bi li se pojednostavio život poslovnim korisnicima. Renault Trafic pokreće motor R9M, dostupan sa jednim (90 i 115 KS) ili dva (Twin Turbo, 120 i 140 KS) turbopunjača kao i sa ili bez sistema Stop & Start. Trafic je spoj dobrih performansi i štedljive potrošnje goriva: sa motorom dCi 120 ispod poklopca troši samo 5,7 l/100 km. U poredjenju sa prethodnom generacijom Trafica, poslovnim korisnicima će se potrošnja goriva, u proseku, smanjiti za 1 l/100 km, što će im u periodu od tri godine uštedeti oko hiljadu evra.

Renault Master
Renault Master je najveći furgon u Renaultovoj paleti komercijalnih vozila i već je godinama među vodećima u tom segmentu. Želeći da zadrži njegovu popularnost i osigura da i dalje zadovoljava najrazličitije potrebe poslovnih korisnika, Renault je 2014. obnovio paletu Mastera uvodeći veći broj motora u odnosu na prethodnu generaciju (dCi 110, dCi 125, dCi 135 i dCi 165),  povećao im snagu i smanjio potrošnju goriva pre svega zahvaljujući ugradnji tehnologije Twin Turbo. Sa, na primer, motorom Energy dCi 165, Master troši do 1,5 l/100 km manje od prethodnika kojeg je pokretao motor dCi 150. Tokom tri godine to je ušteda od oko hiljadu i petsto evra u proseku. S obzirom na to da može da troši samo 6,9 l/100 km, novi Master je među najekonomičnijim vozilima u klasi.

Serijski opremljen ESC-om poslednje generacije, Master je jedno od najboljih vozila u klasi kad je reč o aktivnoj sigurnosti. Sistem potpomažu najnovije tehnološke inovacije među kojima su sistemi za poboljšano prianjanje, pomoć pri kretanju na uzbrdici, kontrola naginjanja prikolice, prilagodjeno delovanja u zavisnosti od opterećenja i zaštitu od prevrtanja.

Većini korisnika furgona najvažnija je veličina teretnog prostora pa s obzirom na to da Renault Master ima četiri različite dužine i tri visine, linija novog Mastera nudi izbor od dvanaest korisnih zapremina u rasponu od osam do 22 kvadratna metra. Kroz klizna bočna vrata širine 1,27 m u verzije L2, L3 i L4 može se utovariti europaleta po dužini. Moguće je naručiti i druga klizna vrata na suprotnoj strani. Pristup teretnom prostoru pozadi olakšava jedan od najnižih pragova na tržištu.

Osim teretnog prostora, korisnicima kojima je Master radno mesto izuzetno je važna udobnost kabine, a ona u Masteru nudi najviše rešenja za spremanje i odlaganje na tržištu. Oblikovana za svakidašnje predmete kojima se služe poslovni korisnici, ova rešenja su praktična i savršeno uklopljena.

netauto.rs