Zanimljivosti

Nissan Qashqai Facelift u Srbiji

 

Nissan Qashqai

Nissan-Qashqai-17-04

 

Brojna i sve snažnija konkurencija opredelila je Nissan da redizajnira model Qashqai, najprodavaniji crossover u Evropi. Do sada je prodato 2,3 miliona modela ovog automobila.

 

Prvi put je predstavljen na salonu automobila u Parizu početkom oktobra 2006. godine. Njegovim pojavljivanjem nastao je novi segment crossovera C-SUV, u kojem danas ima više od dvadeset modela. Qashqai je prvi Nisanov model koji je potpuno razvijen u Evropi. Naziv potiče od nomadskog plemena koje živi blizu planina Zagros u jugozapadnom Iranu, izgovara se kaškaj.

 

Redizajnirana verzija predstavljena na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi i prema planu japanskog proizvođača u prodaju stiže idućeg meseca. Tim povodom upriličena je nacionalna prezentacija novog izdanja najprodavanijeg crossovera za novinare srpskih medija koji prate automobilizam. O temi prezentacije govorio je Nenad Simić, menadžer Nissana u Renault Nissan Srbija, dok je prisutnim novinarima Ivan Ristić, market koordinator Nissana detaljno izneo sve podatke o novom Qashqai-u koji stiže u Srbiju.

[ads1]

 

Nissan Qashqai, popularni gradski crossover znatno je poboljšan što je doprinelo njegovom premium karakteru. Unapređenje je obuhvatilo četiri segmenta: modernizovan je spoljašnji izgled, povećan je nivo kvaliteta u unutrašnjosti, poboljšane su vozne karakteristike i uvedene su nove tehnologije Nissanove inteligentne mobilnosti.

 

Kada je reč o promenama u spoljašnjem dizajnu koje su primetne sa svih strana, Qashqai se sada odlikuje modernim izgledom, stilom koji Nissan naziva „premium dinamični dizajn”.

 

Zbog svih promena produžen je za 17 mm pa je sad dug 4.394 mm umesto 4.377 mm, dok su ostale dimenzije ostale iste (širina 1.806 mm i visina 1.595 mm).

Prednji deo je nov i na njemu se ističe najnovija verzija Nissanove prednje maske V-motion  s novim prednjim svetlima. Redizajniran je i poklopac motora. Na sredini branika nalaze se dva nova vodoravna ukrasna profila, a prednja svetla za maglu sad su više integrisana i postavljena niže.

 

Redizajniran je i zadnji deo koji zavisno od verzije modela ima jedan od dva različita branika. Profil je obogaćen novom ponudom premium aluminijumskih naplataka od 17, 18 i 19 inča.

 

Rezultat premium poboljšanja novog Nissana Qashqai vidi se i u unutrašnjosti , pre svega u vrhunskom kvalitetu i prefinjenosti koja je više usmerena ka vozaču i poboljšanom osećaju potpune kontrole.

 

Povratne informacije kupaca dovele su do poboljšanja dva multimedijalna sistema. Sada je u serijskoj opremi digitalni, a satelitska navigacija NissanConnect s ekranom osetljivim na dodir odlikuje se novim korisničkim interfejsom

 

Prtljažnik je zapremine 430 litara uz mogućnost da se poveća na 860 litara kada se zadnja sedišta preklope u odnosu 60:40.

 

Uz novi Nissan Qashqai ponuđeni su benzinski motori 1.2 DIG-T sa 115 KS i 1.6 DIG-T sa 163 KS, kao i dizel motori 1,5 dCi sa 110 KS i 1,6 dCi sa 130 KS koji su opremljeni ili manuelnim šestostepenim ili CVT automatskim menjačem. Najsnažnija verzija koju pokreće dizel 1.6 dVi može da bude opremljen i 4WD pogonom.

[ads2]

 

Cena osnovnog modela je 18.600 evra, a najskuplja verzija je Qashqai Tekna Premium koji je opremljen novouvednim paketom opreme Tekna+ i koji pokreće najsnažniji motor čija je cena 31.700 evra.

 

Nissan-Qashqai

/Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

netauto.rs